Sverre Gårdshus

Uppsala, Fålhagen

Antal bostäder: 35 bostäder

Planerad förmedlingsstart: 29 september

Planerad inflyttning: December 2020

Hyresvärd: Uppsalahem


Nyproduktion

Centrala bostäder ett stenkast från Uppsalas hjärta. I kvarteret Sverre i Fålhagen pågår en spännande förvandling. Här byggs ett helt nytt hus, Sverre Gårdshus, samtidigt som det pågår om- och påbyggnad av det befintliga så kallade Sverre-huset. Först ut är gårdshuset med 35 nya bostäder i form av 2 och 2,5 rum och kök. Planerad inflyttning före jul.

Om Sverre Gårdshus

Gårdshuset ligger trevligt inbäddad mellan gammalt och nytt i Fålhagen och är en del av kvarteret Sverre. Huset har ett lugnt och skyddat läge på den mysiga innergården, med hela Uppsalas centrum bara ett stenkast bort. Den trivsamma innergården kommer att ha en härlig variation av växter, blommor och fruktträd, och beräknas vara färdig 2022. Det kommer att finnas en grillplats, plats för småbarnslek och flera gemensamhetsutrymmen. Gårdshuset kommer dela innergård med det stora Sverre-huset. Gårdshusets inflyttning är beräknad till december 2020. Huset består totalt av 35 stycken bostäder.

I kvarteret längs med Väderkvarnsgatan mot Vaksala torg ligger det befintliga Sverre-huset. Huset genomgår just nu en omfattande omvandling som innebär en total ombyggnad av den ursprungliga byggnaden samt en påbyggnad med två våningar. De första hyresgästerna beräknas att flytta in årsskiftet 2021/2022.

Om bostäderna

Sverre Gårdshus består av 2 samt 2,5 rum och kök, alla med öppen planlösning. Alla lägenheter har stora golvhöga fönster (en del går att öppna), vilket ger en härlig rymd och ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Helkaklade badrum med dusch samt kombitvättmaskiner. Eftersom alla lägenheter har en egen tvättmaskin så finns det ingen gemensam tvättstuga i huset. Köksinredning i vitt. Det är vitmålade väggar och parkettgolv i hela bostaden förutom i hall och badrum, där det ligger klinker. Inga tillval finns att beställa i Gårdshuset. Entré till gården och Gårdshuset sker antingen genom gatuentrén i Sverre-huset längs med Väderkvarnsgatan eller genom portiken från Vaksalagatan.

Bostäderna förmedlas i två etapper:

  • 29/9, 20 bostäder
  • 6/10, 15 bostäer

Viktigt att veta om Sverre Gårdshus

Viktigt att veta som boende i Sverre Gårdshus, är att kvarteret fortsatt, under 1-2 år kommer att vara en byggarbetsplats, men med strikta säkerhetskrav för ett tryggt boende. Buller och störningar från byggarbetsplatsen kommer att förekomma i olika omfattning under hela denna period.  

Om området

Området består i huvudsak av äldre byggnader med Vaksala torg som central punkt, där frukt- och blommarknad finns varje dag och på helger även tidvis loppis och andra evenemang. Uppsala konsert och kongresshus ligger även det vid Vaksala torg. Kommunikationerna i området är mycket bra med gångavstånd till Uppsala Resecentrum och flera stadsbussar med hållplatser i området. Du tar dig lätt in till centralaste delarna av Uppsala där du finner restauranger, shopping och all tänkbar service. Du tar dig dit antingen via cykel eller till fots vilket gör det till ett perfekt boende för dig utan bil. Livsmedelsbutik och apotek, med mera, finns i köpcentret Kvarnen på andra sidan Vaksala torg. Frisks och Svettis ligger nära, för dig som gillar att träna. Dessutom är det nära påfart ut på E4:an.

I bottenvåningen av Sverre-huset planeras för 4 lokaler, varav 2-3 restauranger vilket kommer ge ytterligare service i området. Lokalerna beräknas stå klara i början av 2022.

Fakta om bostäderna

Antal bostäder

35 bostäder

Antal rum

2-2,5 rum och kök

Tvättmöjligheter

Egen kombimaskin i alla bostäder, tvättstuga finns ej

Balkong

Nej, dock stora golvhöga fönster (en del öppningsbara)

Förråd

Ja, i källaren

Parkering

Ja, i garaget. Tas i bruk först 2022.

Cykelparkering

På gården eller i cykelförrådet i Sverre-hust (från 2022). Cykelkrok finns i alla lägenhetsförråd

Miljöstuga

Ja, i källare/garaget

Fiber

Ja, genom Open Universe