Woodhouse Rosendal

Uppsala, Rosendal

Antal bostäder: 158

Förmedlingsstart: April 2019

Inflyttningsstart: Q3 2019

Hyresvärd: Skandia Fastigheter


Nyproduktion

I den växande stadsdelen Rosendal bygger Skandia Fastigheter 158 bostäder. 1-4 rum och kök med hållbarhet och gemenskap i fokus. Här finns potential för att trivas riktigt bra! Inflyttning planerad till maj.

Om Woodhouse Rosendal

Om projektet

Ta i trä! Ja, det borde inte vara så svårt med tanke på att fasaderna i Woodhouse Rosendal till stor del består av trä. I den växande stadsdelen Rosendal skapar Skandia Fastigheter 158 nya bostäder med fokus på funktion, miljö och hållbarhet. Och gemenskap. 

Här finns det sociala ytor för umgänge med familj, vänner och grannar, men också lugna platser perfekta för en stund för sig själv.

Med miljön i fokus installeras solcellspaneler för intern elanvändning, bland annat för laddningsstationer för elcyklar. Så klart finns det gott om cykelparkering både på innergården samt i cykelrum på entréplan och i källaren. Det kommer också att finnas bilpool i parkeringshus i Rosendal.

Byggnaderna kommer att hållbarhetscertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 

Om bostäderna

De nya bostäderna om 1-4 rum och kök har inretts med genomtänkta materialval som valts med omsorg. Lägenheterna är ljusa, välplanerade och lättmöblerade. Oavsett om du bor stort eller litet så får du ett flexibelt hem med egen balkong eller uteplats. Här kan du bo bra länge!

Den gemensamma innergården lockar till lek och samvaro. Här finns ytor för alla åldrar. En lekplats, en sparad tallbacke, en paviljong och sittytor i skuggan eller i solen. Du väljer. Högst upp i ett av husen planeras ett orangeri, ett eget hem för allehanda växter.

Husen kommer att bli mellan 5 och 8 våningar höga med totalt sju trapphus och med fasader i olika typer av träpanel. På entréplan i husen som vetter mot Torgny Segersteds allé och mot Talltorget, stadsdelens nya torg, finns hyreslokaler för handel och service där det bland annat planeras för en restaurang.

Om området

Rosendal är en härlig blandning av bostäder, handel, närservice, kommunikationer, skola och närhet till naturen. Den nya stadsdelen genomsyras av trygghet, engagemang i närmiljön, kontakt mellan boende, jämställdhet och hållbarhet.Totalt kommer det i Rosendal att byggas 4 500 bostäder. Härifrån når du centrum med cykel på bara några minuter och flera busslinjer finns att välja på i närheten. Det planeras även för en framtida spårväg genom området. 

Klicka här för att läsa mer om Woodhouse Rosendal

Bostadsfakta

Antal rum

1-4 rum och kök

Boendeyta

27 - 88 m²

Lägenhetsfördelning

1 rum och kök, 67 st

2 rum och kök, 27 st

3 rum och kök, 57 st

4 rum och kök, 7 st

Balkong/Uteplats

Ja