Till innehållet

Sverre

Uppsala, Fålhagen

Antal bostäder: 79 st

Förmedlingsstart: 3 augusti 2021

Inflyttningsstart: Början av december 2021

Hyresvärd: Uppsalahem


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om Sverre.

Prenumerera på Nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

Intill Vaksala torg i Uppsala pågår en förvandling av kvarteret Sverre. Här kommer Uppsalahems 79 moderna hyresbostäder med unikt centralt läge vara redo för sina första hyresgäster i slutet av året. Huset Sverre erbjuder 2-4 rum och kök och ett drömläge längs Väderkvarnsgatan.

Om Sverre

Här bor du med Vaksala torg utanför dörren och hela centrums utbud av shopping, restauranger, kultur, service och underhållning. Om läget betyder allt, har du det perfekta boendet i Sverre. Dessutom har du bara några minuters promenadavstånd till perrongerna på Uppsala centralstation och med mindre än 20 minuter till Arlanda är långt borta väldigt nära. Förmedlingen startar 3 augusti och första inflyttningen är planerad till början av december. 

Om bostäderna

I Sverre kommer 79 bostäder om 2-4 rum och kök i varierande storlekar att samsas. Du hittar både den mindre tvåan, den rymliga fyrarummaren och många varianter däremellan. Interiört har materialen valts med omsorg. Ekparkett och ljust målade väggar genomsyrar alla lägenheter. Badrummen är helkaklade med vit badrumsinredning och mörka klinkergolv samt tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin. Moderna och ljusa kök med vita skåpluckor och spishäll med ugn. I köket är det förberett för diskmaskin. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats. Lägenheterna på översta våningen har varsin härlig terrass med glasräcke och med fantastisk utsikt över Uppsala.

Den trivsamma innergården kommer att ha en härlig variation av växter, blommor och fruktträd. Det kommer att finnas en grillplats, plats för småbarnslek och flera gemensamhetsutrymmen som bordsgrupper och grillplatser. Sverre kommer dela innergård med Sverre Gårdshus, ett punkthus i fem våningar där 35 bostäder redan fyllts med hyresgäster

Bostäderna förmedlas i flera etapper:

  • 3 augusti, 22 bostäder, inflytning i början av december -21

Trapphus 1, Väderkvarnsgatan 24A, lägenhet 101-123

  • 10 augusti, 6 bostäder, inflyttning i mitten av december -21

Trapphus 2, Väderkvarnsgatan 24B, lägenhet 125, 130, 133, 139, 142, 145

  • 24 augusti, 16 bostäder, inflyttning i början av januari -22

Trapphus 2, Väderkvarnsgatan 24B, lägenhet 124, 126-129, 131, 132, 134-138, 140-141, 143-144

  • 7 september, 22 bostäder, inflyttning i början av februari -22

Trapphus 3, Väderkvarnsgatan 28A, lägenhet 146-167

  • 28 september, 12 bostäder, inflyttning i början av mars -22

Trapphus 4, Väderkvarnsgatan 28B, lägenhet 168-179

Klicka här för att se Sverres lägenhetsväljare, titta in i alla lägenheter och få bofaktablad och planlösningar.

Sverres historia - från 32 till 79 lägenheter

Kvarteret Sverre byggdes 1970 och bestod då av 32 stora lägenheter. När det var dags att renovera huset sågs möjligheten att ge fler möjligheten att bo mitt i stan, nu har Sverre efter förvandling och påbyggnad hela 79 nya hyresrätter i olika storlekar. Ursprungsfasaden finns fortfarande kvar, men allt på insidan är nytt.

Viktigt att veta om Sverre

Viktigt att veta som boende i Sverre, är att kvarteret fortsatt, under 1-2 år kommer att vara en byggarbetsplats, men med strikta säkerhetskrav för ett tryggt boende. Buller och störningar från byggarbetsplatsen kommer att förekomma i olika omfattning under denna period. 

Om området

Kvarteret Sverre är strategiskt beläget vid Väderkvarnsgatan i Fålhagen. Direkt utanför dörren hittar du Vaksala torg där frukt- och blommarknad finns varje dag och på helger även tidvis loppis och andra evenemang som marknader, sportaktiviteter och upplevelser på konsert- och kongresshuset UKK. Livsmedelsbutik, apotek, restauranger med mera, finns i det intilliggande köpcentrumet Kvarnen. För dig som gillar att träna ligger Friskis & Svettis nära. Kommunikationerna i området är mycket bra med flera stadsbussar med hållplatser i området och gångavstånd till Uppsala Resecentrum, där både tåg och bussar tar dig i den riktig du vill. Tar du några kliv till befinner du dig mitt bland butiker, restauranger, biografer, teatrar och kultur, ja precis i hjärtat av Uppsala.

I bottenvåningen av Sverre-huset planeras för 4 lokaler, vilket kommer ge ytterligare service i området. Lokalerna beräknas stå klara i början av 2022.

Framtidsvision.

Bostadsfakta

Antal rum

2-4 rum och kök

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin

Balkong

De flesta lägenheterna har balkong alt uteplats i form av inglasade balkonger mot Väderkvarnsgatan, uteplatser mot innergård eller (på våning 6) terrasser med glasräcke. 

Förråd

Eget förråd i källaren. Barnvagns-/rullatorförråd finns i varje markplansentré.

Cykelparkering

Cykelparkering på gården samt cykelrum i källaren.

Bilparkering

Garage under huset. P-platser börjar hyras ut under 2022.

Miljöstuga

Ja

Fiber

Ja