Till innehållet

Svanen

Uppsala, Rosendal

Antal lägenheter: 58 bostäder

Förmedlingsstart: 9 februari 2021 

Planerad inflytt: 1 juli 2021

Hyresvärd: Sveafastigheter


Nyproduktion

Rosendal fortsätter att växa. Nu kompletterar Sveafastigheter området med 58 nya bostäder i kvarteret Svanen. Fokus är lägenheter om 1-2 rum och kök. Ett utmärkt läge med den fantastiska Stadsskogen alldeles inpå och ändå bara 10 minuter till centrum. Här är det lätt att leva både aktivt och bekvämt med kvarterskrogen, lekparken, beachvolleyplanen, skolan och mataffären runt hörnet.

Om Svanen

Intill Stadsskogens lummiga famn åt ena hållet och livet och rörelsen i det växande Rosendal åt andra hållet adderar Sveafastigheter 58 lägenheter och en lokal till utbudet av hyresbostäder i södra Uppsala. Kvarteret Svanen ingår i etapp 3 i Rosendal som totalt omfattar 1300 bostäder i områdets centrala och västra delar. 

Bostäderna i Svanen inryms i ett hus med fasader av sinuskorrugerad plåt och värmebehandlat trä. Fokus ligger på mindre lägenheter i form av 1-2 rum och kök, men det kommer även att finnas några tre- och fyrarummare. Passar utmärkt för unga vuxna och barnfamiljer som vill bo i ett aktivt och tryggt kvarter.

Om bostäderna

Lägenheterna utformas med generösa fönster, högt i tak, genomgående parkett, vita väggar och vita köksluckor. I de helkaklade badrummen finns tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin.

På den gemensamma innergården kommer du att kunna njuta av sittplatser i solläge, planteringar, odlingslotter och ett växthus. Dessutom planeras cykelparkering och, för att underlätta för dig som tar dig fram på två hjul, även en cykelverkstad.

Ett extra plus ger vi till den generösa takterrassen som blir lika stor som själva innergården. Takterrassen erbjuder en härlig utsikt och en plats för nedvarvning eller trivsamt umgänge. Här finns även möjighet till egen odling i olika odlingskärl.

Bostäderna förmedlas både via oss och via Sveafastigheter Bostad. Inflyttning är planerad till juni 2021.

Om Rosendal

Att bo i Rosendal ger dig ett utmärkt läge till det mesta Uppsala har att erbjuda och ändå bara 10 minuter till centrum. Rosendals etapp 3 ligger alldeles intill den fantastiska Stadsskogen. Totalt ingår 1300 bostäder, en grundskola, idrottshall, aktivitetsytor, Rosendals torg och parken Carls hage i etappen. 

För dig som studerar har du bara några minuter till Uppsala universitet, SLU, BMC och Ångströmslaboratoriet samt till flera andra av universitetets institutioner. 

Olika avstånd i meter

  • 0 m till kvarterskänslan
  • 30 m till takterrassen
  • 50 m till lekparken
  • 100 m till förskolan
  • 150 m till mataffären
  • 300 m till Stadsskogen

Svanen erbjuder ett hållbart boende i välplanerade hem med stora möjligheter direkt utanför dörren.

Bostadsfakta

Antal rum

1-4 rum och kök

Boendeyta

25,5 - 78 m²

Uteplats

Lägenheterna i markplan har uteplats. Alla lägenheter har tillgång till gemensam takterrass.

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin.

Förråd

Lägenhetsförråd i källaren, 1-4 m².

Parkering

Gemensamma parkeringsgarage finns i området.

Rökfritt boende

Ja