Skolsta

Enköping, Skolsta

Antal bostäder: 16 st

Beräknad förmedlingsstart: 13 november 2018

Beräknad inflytt: Maj 2019

Hyresvärd: Odensum


Nyproduktion

Skolsta är ett trivsamt och tryggt litet samhälle, beläget mellan Enköping och Uppsala. Här förvaltar Odensum 16 hyresbostäder i form av tvåor och treor.

Strax öster om Enköping hittar du det lilla, men växande samhället Skolsta, välkänt för den fina boendemiljön, de trygga omgivningarna och den omtyckta Skolstaskolan. Här byggs nu 16 moderna hyresbostäder i form av tvåor och treor. Ett utmärkt boende för dig som känner dig hemma i den lilla gemenskapen, men med större orter som Enköping, Uppsala, Västerås och Stockholm på lagom pendlingsavstånd.

Bostäderna

De 16 bostäderna kommer att uppföras i tre byggnader i två våningar. 11 välplanerade treor på 68 m² och 8 kvadratsmarta tvåor på 55m². Alla lägenheterär vitmålade och har genomgående parkettgolv, förutom i hall och badrum där det finns ett tåligt klinkergolv. I de helkaklade badrummen med duschväggar i glas samt kommod och spegelskåp finns både tvättmaskin och torktumlare. 

På balkongen i lägenheterna på ovanvåningen eller på uteplatsen som hör till lägenheterna på markplan kan du skapa en plats för avkoppling eller en oas för dig med gröna fingrar. Till varje lägenhet hör ett eget lägenhetsförråd samt en parkeringsplats. Det kommer även att finnas gästparkeringar. I mittenbyggnaden kan du förvara cykeln i det gemensamma cykelförrådet. 

Planerad inflyttning är april 2019. 

Området

Skolsta är ett familjärt samhälle beläget cirka 12 km öster om Enköping, med fantastisk natur i alla väderstreck. Här hittar du en fin mix av öppet jordbrukslandskap och små skogspartier. I Skolsta finns en bensinmack med det mesta du behöver för bilen, en mindre servicebutik med ett bra bassortiment av livsmeddel samt Skolsta Krogen. I det lugna villaområdet finns även Skolsta förskola samt en av länets bäst rankade skolor, Skolstaskolan. Att Skolsta är populärt för barnfamiljer är lätt att förstå. Idag bor cirka 130 personer i samhället medan ungefär 1 800 bor runt om på bygden.  

Det utmärkta geografiska läget med närhet till E18 och riksväg 55 gör att många väljer att bo i Skolsta och pendla till sitt arbete i en större ort i närheten. Perfekt för dig som söker landets lugn, utan att tappa närheten till staden. Skolsta erbjuder mycket bra allmänna kommunikationer med buss till Bålsta, Enköping, Västerås och Uppsala. Avståndet till Enköping är 10 km, Bålsta 20 km, Uppsala 35 km och Västerås 43 km.  

Antal rum

2-3 rum och kök

Boendeyta

55 - 68 m²

Lägenhetsfördelning

2 rum och kök, 5 st

3 rum och kök, 11 st

Balkong/Uteplats

Ja

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin och torktumlare

Förråd

Separat lägenhetsförråd samt ett gemensamt cykelförråd

Parkering

Ja