Till innehållet

Skiftnyckeln

Enköping, Bahco

Antal bostäder: 146 bostäder

Inflyttningsstart: Juni 2020

Hyresvärd: EHB


Nyproduktion

Välkommen till Skiftnyckeln, ett modernt bostadsprojekt i det växande området Bahco i Enköping. Perfekt för dig som söker ett första boende eller för dig som vill vara med när ett nytt område sätts på kartan.

Om Skiftnyckeln

Stadsdelen Bahco är ett område under förvandling. Det som tidigare varit ett gammalt industriområde har bytt skepnad och nu både byggs och planeras det för nya bostäder. Den tidigare industriverksamheten tillverkade bland annat skiftnycklar, och det är därifrån som det nya kvarteret fått sitt namn.

Bahco kommer utgöras av 14 bostadskvarter med cirka 600 bostäder av olika karaktär. Allt ifrån villor och kedjehus till smart planerade ungdomslägenheter. Ett perfekt alternativ för dig som söker ditt första boende eller helt enkelt är ute efter en nystart i en stadsdel under framväxt. 

I kvarteret Skiftnycklen är målet att ta tillvara på områdets historiska rötter och därför kommer delar av de gamla industrifastigheterna bevaras. Även de bostadshus som byggs upp från grunden kommer att präglas av platsens före detta verksamhet då målet är att delvis bygga i samma stil som tidigare. Här bygger EHB 143 nya bostäder där 58 ungdomsbostäder var först ut och förmedlades under 2019. Nästa etapp består av ettor - treor med inflyttning planerad till sommaren 2020.

Om bostäderna

Bostäderna i kvarteret Skiftnyckeln utgörs av allt ifrån smart planerade enrumslägenheter till större alternativ om tre rum och kök. För dig med bil finns möjlighet att komplettera med egen parkeringsplats och för dig som hellre tar dig fram kollektivt finns goda förbindelser in till centrum. Lägenheterna är enkelt och stilfullt planerade vilket innebär att du med fördel kan sätta din egen prägel på ditt hem. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av eget källarförråd, och gemensam tvättstuga finns att tillgå på bottenplan. I kvarteret Skiftnyckeln planeras det även för en ny förskola och ytterligare lokaler kommer finnas för framtida kontor och butiker.

Om området

Som boende i Bahco får du möjligheten att vara med på resan då en ny stadsdel sätts på kartan. Området erbjuder en lugn och trivsam miljö att bo i, och de varierande boendeformerna innebär grannar i alla åldrar. Du har närhet till gemytliga och natursköna grönområden samtidigt som stadslivet och allt vad Enköping centrum har att erbjuda bara är en bussresa eller cykeltur bort.

Kvarteret Skiftnyckeln innebär ett tryggt boende i ett växande område där du möts av stora möjligheter direkt utanför dörren. En plats för dig att växa och trivas på.

Läs mer på bahco.nu

Fakta om bostäderna

Antal rum

1-3 rum och kök

Boendeyta

28 m² - 69,2 m²

Parkering

Föreningen tillhandahåller 57 parkeringsplatser

Tvättmöjligheter

Alla lägenheter har plats för tvättmaskin. Gemensam tvättstuga finns på bottenplan.

Rökfritt boende

Ja