Till innehållet

Senapsfabriken Slättö

Kungsängen, Uppsala

Antal bostäder: 318

Förmedlingsstart: April 2021

IFörsta inflyttning: Maj 2021

Hyresvärd: Slättö


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Senapsfabriken Slättö.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

Längs Kungsgatan i de centrala delarna av Uppsala står snart ytterligare 318 hyresbostäder klara. Kvarteren där Slotts senapsfabrik tidigare hade sin verksamhet får ytterligare ett tillskott av attraktiva bostäder med gångavstånd till Fyrisån, resecentrum och city. Ett idealiskt läge för dig som vill bo i avspända kvarter med innerstadens fördelar riktigt nära.

Om Senapsfabriken Slättö

Senapsfabriken är ett kvarter med smak för det bekväma livet. Här bor du granne med tåget och med bara 10 minuters promenad till Uppsalas stadskärna. Utanför dörren pågår en förvandling av stadsdelen Kungsängen, från industriområde till levande bostadskvarter. Många har flyttat in i de omgivande husen och innergårdarna har börjat växa upp. Bland de välplanerade bostäderna, 1-4 rum och kök, har du stora möjligheter att hitta en bostad som passar perfekt för ditt liv hemma! 

Om bostäderna

Lägenheterna i Senapsfabriken är fullt utrustade med allt från kombinerad tvättmaskin och torktumlare i badrummen, till diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn i köket. Alla lägenheter har en ljus och öppen planlösning, genomgående parkettgolv och helkaklade moderna badrum. Majoriteten av lägenheterna har även balkong eller uteplats.

Den lugna och gröna innergården fungerar som en avskild oas då stadslivet utanför huset pågår. Här finns plats för lek och avkoppling för både stora och små. Privata uteplatser, öppna balkonger och gemensamma ytor skapar liv och rörelse – och grannsämja förstås. På våren blommar de vackra Magnoliaträden liksom det så kallade vårträdet, ”Prunus Avium Plena”, som är ett vilt körsbärsträd och ger innergården ett extra plus.


Se Slättös fina film om Senapsfabrikens centrala läge i Uppsala.

Bostäderna förmedlas både via oss och via Slättö. Vi startar förmedlingen under våren. Inflyttningen är uppdelad i flera etapper med inflyttning från och med maj 2021.  

Om området

Senapsfabriken utgör, med sitt läge längs Kungsgatan, en förlängning av Uppsala innerstad. Härifrån har du nära till restauranger, butiker, nöjen och kultur i city. Och mycket mer. Till Fyrisån och Stadsparken är det gångavstånd och dessutom får du ett grymt pendlingsläge med resecentrum bara någon minut bort.

Senapsfabrikens bostäder passar många. Perfekt för människor i farten, utmärkt för dig med arbetet på annan ort eller dig som vill njuta av livet på hemmaplan!

Fakta om bostäderna

Antal bostäder

318 bostäder

Antal rum

1-4 rum och kök

Boendeyta

27-82 

Tvättmöjligheter

Kombinerad tvättmaskin och torktumlare i badrummen 

Förråd

Förråd i källare alternativt i lägenhet

Innergård

Grön innergård med pergola och ytor för lek och umgänge