Till innehållet

Rudbeckia

Uppsala, Rosendal

Antal bostäder: 42 st

Förmedlingsstart: 11 juni 2021

Beräknad inflytt: 1 november 2021

Hyresvärd: Sveafastigheter


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Rudbeckia.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I den nya stadsdelen Rosendal i Uppsala bygger Sveafastigheter 42 kollektivbostäder. Perfekt för dig som uppskattar möjligheten att bo i din egen lägenhet, men samtidigt ha tillgång till smarta, sociala och gemensamma ytor. Här bor du själv tillsammans med andra. Inflyttning är planerad till november 2021.

Om Rudbeckia

Gemenskap, delaktighet och smarta sociala ytor att dela med andra. Det är några av fördelarna med att bo i ett kollektivhus. Andra är trygghet, närhet och hållbarhet. I samarbete med Rudbeckia kollektivhusförening uppför Sveafastigheter ett välplacerat och välplanerat gemensamhetsboende i centrala Rosendal i Uppsala. Att bo i Rudbeckiahuset innebär att du har tillgång till många gemensamma kvadratmeter utöver din egen lägenhet. Som hyresgäst i ett kollektivboende har du dessutom stora möjligheter att påverka din boendesituation. 

Om huset

Kollektivboendet har en inbjudande entrévåning med ett stort kök för gemensam matlagning, matsal, två hobbyrum, generöst vardagsrum samt tvättstuga och gästrum. Lägenheterna i huset är lite mer kompakta men ser annars ut som vanligt, med egna kök och badrum. Det finns från ettor till fyror på mellan 36 och 71 kvadratmeter. Som boende i kollektivhuset har du förutom de gemensamma ytorna på entrévåningen tillgång till en härlig trädgårdsterrass och ett uterum på taket med vacker utsikt över både slottet och domkyrkan. 

Sneak peek från takterrassen i Rudbeckia.

För att bo i kollektivhuset behöver du bli medlem i kollektivhusföreningen. Som boende och medlem är det centralt att du har vilja och intresse av att engagera dig i ditt boende och delta i det sociala livet i huset genom bland annat matlag, medlemsmöten och skötsel av inomhus- och utemiljö. Att delta i vår förberedande studiecirkel är ett sätt att lära känna varandra och lära sig mer om hur det är att bo i en bogemenskap. Inflyttningen planeras till 1 november. Läs mer om Rudbeckia här.

Om Rosendal

Rosendal är en omtyckt stadsdel i Uppsala och ett av Sveriges mest nyskapande bostadsområden. Omkring 1600 personer har redan flyttat in och området sjuder av liv och rörelse. Förutom bostäder finns det mesta du behöver i närområdet i form av livsmedelsbutiker, skolor, parker, flera restauranger och annan service.

Kollektivhuset Rudbeckia ingår i den tredje av Rosendals fem etapper. Etappen består av cirka 1300 bostäder och dessutom av en ny grundskola, idrottshall, aktivitetsytor och ett av de större torgen, Rosendals torg. Till etappen hör även parken Carls hage, en del av det gröna stråk som löper genom Rosendal, och några hundra meter bort ligger naturreservatet Stadsskogen, en riktig skog mitt i stan där du kan vandra, springa, cykla, åka skidor på vintern eller bara vara i naturen.

Kollektivhuset Rudbeckia erbjuder ett hållbart, socialt och tryggt boende med stora möjligheter direkt utanför dörren. Välkommen!

Fakta om bostäderna

Antal bostäder

42

Antal rum

1-4 rum och kök

Egen boendeyta

36-71 

Gemensamma ytor

400 

Innergård

Gemensam innergård med uteplats i anslutning till matsalen, både åt parken och åt gården

Förråd

Ja, källarförrråd

Tvättmöjligheter

Gemensam tvättstuga med torktumlare och utrymme att hänga och torka tvätten

Parkering

Parkeringsgarage finns i området