Till innehållet

Rosendalsfältet

Uppsala, Rosendal

Antal bostäder: 98

Första inflytt: December 2019

Beräknat förmedlingstart: Q3 2019

Hyresvärd: ByggVesta


Nyproduktion

I omtyckta Rosendal växer Rosendalsfältet fram. Här skapas 98 bostäder i blandade storlekar med fokus på trygghet och samvaro. Ettor till fyror utformade med stabilitet, lekfullhet och kreativitet i tanken.

Om Rosendalsfältet

I Rosendal uppför ByggVesta 98 bostäder utifrån två tydliga teman; barn och konst. Genom barnperspektivet kommer det omsorgfulla och trygga, men även det lekfulla att ta plats och en konstnärlig profil ger området en tydlig och stark identitet. Inflyttning sker etappvis med start i december 2019.

Att bo i Rosendalsfältet innebär att du får ett grymt utgångsläge. I p-huset alldeles intill kommer en livsmedelsbutik att öppna. Nästgårds huserar en förskola och inom 500 meter hittar du en gymnasieskola och ytterligare två förskolor. Ett stenkast från dörren växer den nya, lekfulla stadsdelsparken i Rosendal fram. Du bor dessutom helt nära naturområdet Kronparken och strax västerut breder Stadsskogens kilometerlånga skogsstigar ut sig. I området planeras även butiker, vårdcentral och tandvård. Ett bekvämt och naturnära boende endast 10-15 minuter från Uppsala centrum.

Om bostäderna

Bostäderna är ljusa och välplanerade i varierande storlekar för att passa olika livssituationer. Du hittar både de traditionella lägenheterna på 3 - 4 rum och kök på mellan 63 m² - 83 m², men också smarta smålägenheter på 1 - 2 rum och kök (25 m² - 51 m²). Välvalda materialval och harmoniska färgval gör rummen enkla att förvandla till din egen stil.

Bostäderna är byggda med stort fokus på miljön. Lättillgängliga cykelrum, utrymme att meka och tillgång till pump underlättar att cykeln väljs som transportmedel. 

Konsten tar plats både på fasaderna och på gården där de gröna ytorna har utformats med fokus på barn, lek och skapande.

Om området

Rosendal är ett område med en omsorgsfull blandning av bostäder, handel, service och närhet till gröna naturområden. 

Rosendalsfältet ingår i etapp 2 av den nya stadsdelen Rosendal. Ett spännande, praktiskt och stadsnära läge. Till Uppsala centrum tar det bara några minuter med cykel och i närområdet finns fina förutsättningar för både lärande, arbete och skogspromenader. Vad sägs om grannar som universitetet, Akademiska sjukhuset, Uppsala Science Park, Läkemedelsverket och Stadsskogen? 

I Rosendal har kreativiteten fått stort utrymme. Solvallsparken i etapp 1 är ett bra exempel på det. Här slåss en klättervägg, en streetbasketplan, fyra padel-banor, och två tennisbanor om uppmärksamheten med ett härligt lekområde och gröna ytor för picknick och häng. Perfekt för umgänge. Rosendalsfältets bostäder med sina fasadutsmyckningar kommer att passa fint in i den kreativa miljön.

I den andra etappen planeras över 1000 bostäder, en förskola, ett parkeringsgarage och en livsmedelsbutik som tillsammans kommer att göra Rosendal än mer levande.

Klicka här för att läsa mer om Rosendalsfältet

Bostadsfakta

Antal rum

1 rum och kök, 14 st (25 m²)
2 rum och kök, 44 st (35-51 m²)
3 rum och kök, 33 st (63-70 m²)
4 rum och kök, 7 st (77-83 m²)

Balkong

Balkong/uteplats finns i de flesta lägenheterna

Förråd

Ett förråd i källaren alternativt på vinden per lägenhet.
Gemensamt förråd för cyklar och barnvagnar.

Parkering

I källarplan finns ett garage med 25 p-platser.
I det närliggande p-huset finns 19 platser reserverade för Rosendalsfältets hyresgäster.