Till innehållet

Rickomberga Park

Uppsala, Rickomberga

Antal bostäder: 78

Förmedlingsstart: 27 juli 2021

Inflyttningsstart: November 2021

Hyresvärd: Novi Real Estate


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Rickomberga Park.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I trivsamma Rickomberga uppför Novi 78 nya hyresbostäder fördelade på tre punkthus. Bostäderna i form av 1-3 rum och kök ligger på Otto Myrbergs väg och bildar tillsammans med de omgivande bostadsrätterna och villorna en fin blandning av befintligt och nytt. Välkommen till ett modernt boende i ett väletablerat kvarter.

Rickomberga ligger i de västra delarna av Uppsala, granne med Stabbyskogen och Luthagen. Ett trivsamt och naturskönt område 2,5 km från city. Rickomberga Park består av 78 bostäder i form av 1-3 rum och kök. Alla med ett utmärkt läge som passar oavsett om du är ungdom, student, mitt i livet eller senior. Projektet har beviljats investeringsstöd vilket innebär relativt lägre hyror än i nyproduktionsprojekt utan investeringsstöd. Planerad inflyttning från november 2021.

Om bostäderna

De ljusa lägenheterna består av både mindre och större 1:or från 27 till nästan 40 m², tvårummare på 45-50,5 m² och 3:or på upp till 77 . Vitmålade väggar, lamellparkett av ek, helkaklade badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare tillsammans med välplanerade kök ger dig fina förutsättningar för ett utmärkt boende. De flesta lägenheterna har balkong alternativt uteplats. De större 3:orna har till och med två! terrasser. 

Som extra plus finns flera utmärkta platser för umgänge, lek och avkoppling. Direkt utanför dörren breder gröna ytor och den fina Polhemsparken ut sig. Perfekt att besöka under ljumma sommarkvällar eller vid snögubbsbyggande på vintern. I området finns även boulebana, lekplats, grillplats och odlingslådor för dig som hyresgäst. Tar du dig gärna fram på två hjul uppskattas säkert de väderskyddade cykelförråden med gott om plats även för lådcyklar. Klicka här för att se en områdeskarta. 

Tack vare att husen värms upp med bergvärme och att taken är försedda med solpaneler blir detta ett riktigt klimatsmart boende. Fiber är installerat i husen för snabb datatrafik. Lägenherna är försedda med ett elektroniskt låsssystem med porttelefon. Även den gemensamma tvättstugan bokas elektroniskt.

Hyresnivåer för de olika storlekarna:
1 rum och kök, från 4 439 kr/mån
2 rum och kök, från 6 988 kr/mån
3 rum och kök, från 8 838 kr/mån 

Om området

Rickomberga är en modern stadsdel med en fin blandning av radhus, villor, bostads- och hyresrätter. Rickomberga Park är ett välkommet tillskott av hyresbostäder i den uppväxta miljön. 

Här leker barnen tryggt mellan husen med närhet både till kompisar och skola. För studenter ligger både Ekonomikum och Uppsala universitet på gångavstånd och för hundägare finns två härliga hundrastgårdar att låta den fyrbenta vännen springa lös i. I Stabbyskogen finns fina promenadstråk, ett upplyst motionsspår med utegym och en populär pulkabacke.

Flera förskolor finns i området liksom den omtyckta Eriksskolan för de tidigaste skolåren samt den ombyggda Tiundaskolan med förskoleklass till klass 9. En obemannad livsmedelsbutik med ett litet, men smart utbud, har nyligen öppnat i kvarteret där du enkelt betalar med kort i en själscanningskassa. I Flogsta finns en mataffär med postutlämning och i Stenhagens köpcentrum hittar du mataffärer, apotek, en klädbutik och en butik med produkter för hemmet. 

Till city tar du dig enkelt via de fina cykel- och promenadvägarna eller med buss som tar cirka 12 minuter.

Visionsbild Rickomberga Park.

 

Fakta om bostäderna

Antal rum

1-3 rum och kök

Boendeyta

27-77 

Tvättmöjligheter

Kombitvättmaskin i lägenhet samt gemensam tvättstuga

Cykelförråd

Väderskyddade cykelförråd finns

Bilparkering

Möjlighet att hyra bilparkering finns

Förmedling

Bostäderna förmedlas i tre etapper med start cirka 6 månader innan inflyttning:
Hus A: 26 bostäder med inflyttning i november 2021
Hus B: 35 bostäder med inflyttning i januari 2022
Hus C: 17 bostäder med inflyttning i januari/februari 2022