Norra Kvarngärdet

Antal bostäder: 444 st

Hyresvärd: Stena Fastigheter


I Kvarngärdet invid Uppsalas stadskärna, blandas den befintliga bebyggelsen med moderna och nyproducerade bostäder i en fin mix. Här byggs nu ljusa och stilrena 1:or, 2:or och 3:or endast 1,5 km från centrum.

Om Norra Kvarngärdet

Att bo i Norra Kvarngärdet passar dig som vill bo citynära, men ändå avslappnat en bit från vimlet och stadspulsen. 

Kvarngärdet är ett väletablerat området från 1960-talet med låga flerbostadshus och trevliga grönskande innergårdar. Här har Stena Fastigheter uppfört 17 punkthus fördelat på 444 bostäder i tidsenlig design. Kvarteren benämns Norra Kvarngärdet och är en fin blandning av befintligt och nytt. Ett modernt boende mitt i ett uppväxt och trivsamt grannskap med fina gårdar, gröna ytor och lekplatser. 

Förutom bostäder i byggnaderna, bidrar lokalerna i punkthusens gatuplan att till ökad handel i närområdet. Ett parkeringshus samt en förskola med sju avdelningar finns strax utanför dörren. 

Om bostäderna

Lägenheterna är kvadratsmarta och har en väl genomtänkt planlösning med ljusa väggar och genomgående trestavig ekparkett. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. I badrummet som är utrustat med mörkt klinkergolv finns tvättmaskin/torktumlare. Det finns gott om förvaring i lägenheterna i såväl köksinredning som garderober. Hallen har ett mörkt extra tåligt laminatgolv med klinkerimitation.

Lediga bostäder

För att se vilka bostäder som är lediga just nu. Välj Lediga bostäder i menyn och välj hyresvärd Stena Fastigheter. Alla bostäder som ligger på Råbyvägen tillhör Norra Kvarngärdet. 

Om området

Området ligger på behagligt gång-/och cykelavstånd ca 1,5 km från stadskärnan. Kommunikationerna är utmärkta med flera busslinjer in på knuten.Till centrala Uppsala tar det 10 minuter och samma restid gäller Uppsalas andra stadskärna, Gränby centrum.

Närmaste köpcentrum är Kvarnen på Vaksalatorg, där finns ICA Torgkassen, systembolag, apotek och restauranger. Närheten till Uppsala centrum ger tillgång till bra shopping i Svavagallerian, Rådhuset och S:t Persgallerian samt Dragarbrunn. Här finns många mysiga restauranger, caféer, pubar och nattklubbar. För musik-/och kulturintresserade finns Katalin, UKK och Stadsteatern på gångavstånd. Uppsala är en utpräglad cykelstad med fina cykelvägar. 

Bostadsfakta

Antal rum

1-3 rum och kök

Boendeyta

36 - 62 m²

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin/torktumlare