Norra Kvarngärdet

Antal bostäder: 444 st

Förmedlingsstart: April 2018

Inflyttning: Okt 2018 - Apr 2019

Hyresvärd: Stena Fastigheter


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om Norra Kvarngärdet. 

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I Kvarngärdet invid Uppsalas stadskärna, blandas den befintliga bebyggelsen med moderna och nyproducerade bostäder i en fin mix. Här byggs nu ljusa och stilrena 1:or, 2:or och 3:or endast 1,5 km från centrum.

Om Norra Kvarngärdet

Att bo i Norra Kvarngärdet passar dig som vill bo citynära, men ändå avslappnat en bit från vimlet och stadspulsen. 

Kvarngärdet är ett väletablerat området från 1960-talet med låga flerbostadshus och trevliga grönskande innergårdar. Här bygger Stena Fastigheter 17 punkthus fördelat på 444 bostäder i tidsenlig design. De nya kvarteren benämns Norra Kvarngärdet och blir en fin blandning av befintligt och nytt. Ett modernt boende mitt i ett uppväxt och trivsamt grannskap med fina gårdar, gröna ytor och lekplatser. 

Förutom bostäder i byggnaderna, kommer de nya lokalerna i punkthusens gatuplan att kunna bidra till ökad handel i närområdet. Här byggs även ett parkeringshus samt en förskola med sju avdelningar. 

Om bostäderna

Lägenheterna är kvadratsmarta och har en väl genomtänkt planlösning med ljusa väggar och genomgående trestavig ekparkett. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. I badrummet som är utrustat med mörkt klinkergolv finns tvättmaskin/torktumlare. Det finns gott om förvaring i lägenheterna i såväl köksinredning som garderober. Hallen har ett mörkt extra tåligt laminatgolv med klinkerimitation.

Om området

Området ligger på behagligt gång-/och cykelavstånd ca 1,5 km från stadskärnan. Kommunikationerna är utmärkta med flera busslinjer in på knuten.Till centrala Uppsala tar det 10 minuter och samma restid gäller Uppsalas andra stadskärna, Gränby centrum.

Närmaste köpcentrum är Kvarnen på Vaksalatorg, där finns ICA Torgkassen, systembolag, apotek och restauranger. Närheten till Uppsala centrum ger tillgång till bra shopping i Svavagallerian, Rådhuset och S:t Persgallerian samt Dragarbrunn. Här finns många mysiga restauranger, caféer, pubar och nattklubbar. För musik-/och kulturintresserade finns Katalin, UKK och Stadsteatern på gångavstånd. Uppsala är en utpräglad cykelstad med fina cykelvägar. 

Bostadsfakta

Antal rum

1-3 rum och kök

Boendeyta

36 - 62 m²

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin/torktumlare

Förmedlingsstart 2018*

23 oktober, 12 bostäder

 

* Datum för förmedling kan komma att ändras.