Till innehållet

Näckrosparken

Uppsala, Östra Sala backe

Antal bostäder: 172

Förmedlingsstart: 24 augusti 2021

Planerad inflyttningsstart: Januari 2022

Hyresvärd: Botrygg


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Näckrosparken.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

Längs Fyrislundsgatan i Uppsala växer Botryggs projekt Näckrosparken fram. 172 hyresbostäder i form av 1-4 rum och kök. Ett eftertraktat läge nära både shopping, service, skolor och parker. Välkommen till ett trivsamt kvarter i hjärtat av Östra Sala backe. Första inflyttning planeras till januari 2022.

Om Näckrosparken

Östra Sala backe fortsätter att utvecklas med fler bostäder, butiker och ytterligare service. Nu kompletterar Botrygg den trivsamma stadsdelen med 172 hyresbostäder. Fokus i projektet är många små och yteffektiva bostäder uppblandat med rymligare alternativ. Här finns hem för människor i olika åldrar, på olika plats i livet och med olika önskemål. Projektet har beviljats investeringsstöd vilket innebär relativt lägre hyror än i nyproduktionsprojekt utan investeringsstöd. Första inflyttning planeras till januari 2022.

Om bostäderna

I Näckrosparken kommer 172 lägenheter att samsas i flera huskroppar med fem-sju våningar samt en förskola och restaurang. Fokus ligger på 1-2 rum och kök, men det kommer även att finnas en del treor och fyror. Alla material har valts med omsorg. Vitmålade väggar, genomgående ekparkett, klinker i hallen samt kakel och klinkers i badrum. Köket är utrustat med bänkskiva i granit, spis, ugn och i de större lägenheterna (3-4 rum och kök) ingår diskmaskin. I de mindre lägenheterna är det förberett för diskmaskin. Ett extra plus till den generösa takhöjden på 2,60 meter som tillför en härlig rymd och öppen känsla.

Tvättstuga finns att nyttja med fina tvätt- och torkmöjligheter. I de större lägenheterna (3-4 rok) finns även tvättmaskin och torktumlare installerat medan det i de mindre lägenheterna är förberett för tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin. De flesta bostäderna har en öppen och luftig balkong. Den trivsamma innergården får fina grönytor med plats för lek och utrymme för umgänge.

Hyresnivåer för de olika storlekarna:
1 rum och kök, från 4 388 kr/mån
1,5 rum och kök, från 5 900 kr/mån
2 rum och kök, från 6 800 kr/mån
3 rum och kök, från 9 200 kr/mån

Förmedlingsstart cirka 6 månader före första inflyttning. Samtliga bostäder förmedlas via oss på Uppsala Bostadsförmedling. 

Botrygg har en helt egen byggproduktion och är noga med att bygga både långsiktigt och med hög kvalitet. Fuktsäkra ytterväggar av betong, brandsäker isolering med stenull och solceller på taken är några hållbara exempel. Byggnaderna i Närkrosparken hållbarhetscertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Du känner igen ett Botrygg-hus genom de massiva ekdörrarna, grön marmor och väggar prydda med lokal konst i trapphusen. Läs mer om Näckrosparken i Botryggs broschyr.

Om Östra Sala backe

Mellan stadsdelarna Årsta och Sala backe växer området Östra Sala backe fram. Här samsas radhus, flerfamiljshus, bostadsrätter och hyresrätter för att möta olika människors olika behov. Det nya området börjar fyllas med liv och rörelse. Många har flyttat in i de nya bostadshusen, verksamhet pågår i lokalerna på gatuplan och gårdarna börjar grönska.

Näckrosparken ligger strategiskt placerat med ett rikt utbud i närområdet. Direkt utanför dörren finns praktiska gång- och cykelvägar som gör att du enkelt tar dig fram i olika riktningar. Den härliga Källparken når du på någon minut liksom Årsta Centrum. Adderar du någon minut så är du strax framme i Gränbystadens Galleria med över 100 butiker, serveringar och service. Flera förskolor och skolar finns i området och dessutom tillför Botrygg ytterligare en förskola med fyra avdelningar.

Att bo i Näckrosparken ger dig ett grymt utgångsläge.

Visionsbild kvarteret Näckrosparken.

 

Fakta om bostäderna

Antal bostäder

172 bostäder

Antal rum

1-4 rum och kök

Innergård

Gemensam innergård med verkstadsbyggnad, cykelrum och lekplats.

Tvättmöjligheter

Tvättstuga med tvätt- och torkmöjligheter finns.
1-2 rok: Förberett för tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin
3-4 rok: Tvättmaskin och torktumare är installerat

Parkering

Parkeringsplats i garage (57 platser) kan sökas efter tecknande av hyresavtal.

Förmedling

Bostäderna förmedlas i etapper under hösten enligt följande: 

  • 14-17 september
  • 24-27 september
  • 5-8 oktober
  • 12-15 oktober

Ytterligare datum fylls på under hösten.