Till innehållet

Murgrönan

Uppsala, Rosendal

Antal bostäder: 33 st

Förmedlingsstart: 15 april 2021
Preliminär inflytt: 1 september 2021

Hyresvärd: Sveafastigheter


Nyproduktion

Murgrönan består av 33 nya hyresbostäder om 1-4 rum och kök. Bostäderna är belägna i den populära stadsdelen Rosendal med två universitet, Akademiska sjukhuset och Stadsskogen som nära grannar. Här får du ett tryggt och levande boende med stora möjligheter direkt utanför dörren.

Om Murgrönan

Rosendals tredje etapp är vackert belägen alldeles intill Stadsskogen. Här uppför Sveafastigheter Murgrönan som består av 33 bostäder om 1 till 4 rum och kök. Total ingår cirka 1300 bostäder i etappen. Utöver bostäder byggs även en ny grundskola, en idrottshall, aktivitetsytor och Rosendals torg. Även parken Carls hage, en del av det gröna stråk som löper genom Rosendal, ingår i samma etapp. 

Är du sugen på att flytta till Rosendal hittar du kanske ditt drömboende bland de smart planerade bostäderna i Murgrönan.

Om bostäderna

Lägenheterna från 1-4 rum och kök har alla genomtänkta planlösningar och lättmöblerade rum. De vitmålade väggarna skapar tillsammans med den genomgående ekparketten en enhetlig känsla. Badrummen är helkaklade med klinkers på golvet och utrustade med en tvättmaskin och torktumlare alternativt en kombimaskin. Till alla lägenheter finns varsitt förråd i källaren för praktisk förvaring. De flesta lägenheterna, utom de minsta, har en egen uteplats eller balkong.

På innergården finns sittplatser, plantering och en liten lekdel som ger en trivsam känsla och gör det lätt att umgås och att hänga med barnen. Innergården delas med grannfastigheten, ett kollektivboende som uppförs av Sveafastigheter i samarbete med Rudbeckia kollektivboende. Bostäderna i kollektivboendet är reserverade för medlemmar i kollektivföreningen Rudbeckia. Mer info om kollektivboendet hittar du på rudbeckiakollektivhus.se. För dig som bara är i behov av en bil ibland ingår medlemsskap i en bilpool. För dig som är bilburen finns möjlighet att hyra parkering i gemensamt garage. 

Bostäderna i Murgrönan förmedlas både via oss och Sveafastigheter Bostad

Om området 

Att Rosendal är omtalat i positiva ordalag är kanske inte så konstigt. Det populära läget med närhet till både naturen och staden tilltalar många. Förutom att bo intill den fantastiska Stadsskogen når du två universitet och Akademiska sjukhuset på bara några minuter. Dessutom tar du dig enkelt fram och tillbaka till city på cykeln även om motlutet hemåt gör att det tar någon minut extra på tillbakavägen.

Rosendal inbjuder till aktivitet och gemenskap. Här finns många ställen att göra av med energi på. Ta med dina kompisar och spela en padelmatch på en av de fyra utebanorna, utmana grannen på en basket- alterntivt tennismatch eller umgås med barnen på någon av alla lekytorna. Vill du ta det lite lugnare kan du andas in skogsdoften på någon av de fina promenadvägarna i Stadsskogen.

Läget gör dessutom att livspusslet underlättas genom att du har livsmedelsbutiker, apotek, förskolor, skolor, ja det mesta du behöver i vardagen i närområdet.

Murgrönan tar form.

Bostadsfakta

Antal rum

1-4 rum och kök

Boendeyta

28 - 88 m²

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin

Uteplats

De större lägenheterna har egen uteplats eller balkong.

Hiss

Ja

Rökfritt

Ja

Parkering

Möjlighet att hyra parkering i gemensamt garage i området.