Till innehållet

Lindallén

Uppsala, Bäcklösa

Antal bostäder: 253

Förmedlingsstart: Hösten 2021

Beräknad första inflytt: Q1 2022

Hyresvärd: NREP


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Lindallén.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

Välkommen till Lindallén i den trivsamma stadsdelen Bäcklösa. Lindallén består av 253 välplanerade hyresbostäder i olika storlekar och former. Allt ifrån kvadratsmarta ettor på 26 m² till rymligare fyror på 82 m². Här finns bostäder för dig som letar efter en alldeles egen lya, ett hem att växa i eller önskar ett extrarum för övernattande gäster eller en arbetsyta på hemmaplan.

Om Lindallén

Bäcklösa är en växande stadsdel som knyter samman de centrala delarna av Uppsala med de södra delarna. I det attraktiva området längs Dag Hammarskjölds väg adderas nu 253 välplanerade hyresbostäder. Här byggs Lindallén, ett ombonat och familjevänligt kvarter där barnen kan springa tryggt mellan grannhusen och där det är lätt för alla generationer att mötas. Bostäderna byggs i tre etapper. Förmedlingen beräknas starta i höst och första inflyttning planeras till Q1 2022.

Om bostäderna

Lindallén består av 253 välplanerade lägenheter fördelade på tre bostadshus i fem våningar. Den övervägande delen består av 1-2 rum och kök, utmärkt för dig som inte behöver så stort svängrum. Önskar du fler rum eller större yta finns även ett stort antal välplanerade treor och fyror.

Inne i lägenheterna är väggarna ljust målade och på golven ligger hållbar ekparkett. Köket har vita, släta köksluckor och är utrustat med kyl, frys, spis med häll och diskmaskin. Badrummen är helkaklade med grått golv och vita väggar. På vinden finns ett praktiskt lägenhetsförråd. Alla lägenheterna har balkong alternativt loftgång med rum för uteplats och möjlighet till odling.

Här finns ytor för både sociala stunder och avkoppling, både inne och ute. På den gemensamma innergården finns plats för lek och bus samtidigt som du kan duka upp till middag utomhus, på balkongen eller på loftgången. Givetvis Svanenmärks Lindallén – för en hållbar framtid! 

Samtliga bostäder förmedlas via oss på Uppsala Bostadsförmedling. 

Om Bäcklösa - en stadsdel för alla

Totalt beräknas 1 200 bostäder ta plats i området. Här blandas småhus med kedjehus och flerfamiljshus, liksom bostadsrätter och hyresrätter. En fin mix för en hållbar framtid. Bäcklösa planeras att tillsammans med Ultuna och Gottsunda utvecklas till en av Uppsalas fyra stadsnoder med bostäder, arbetsplatser, service och parker samt en kollektivtrafik som knyter samman noderna med innerstaden.

Är du sugen på uteliv bor du riktigt bra i Bäcklösa. Här har du nära till skog och vacker natur. Du hittar fina promenad- och löparspår strax utanför dörren, badplatser vid sjön Ekoln några minuter bort, längdspår och flera nedfarter i Sunnerstabacken och på Sunnerstaåsen en utmanande mountainbikebana.

Från Lindallén är det gångavstånd till förskola, skola och hunddagis liksom till Friskis&Svettis. Till närmaste köpcentrum, Gottsunda centrum, är det cirka 1,5 km. Här finns matbutiker, caféer, restauranger, butiker vårdcentraler och annan närservice. Avståndet till Uppsala innerstad är cirka 5 km. Kommunikationerna i området är goda med busshållplats strax utanför och fina cykelvägar i olika riktningar. Dessutom finns planer på spårväg i Uppsala som bland annat kommer att förbinda Bäcklösa med centrum.

Visionsbild.

 

Fakta om bostäderna

Antal bostäder

253 bostäder

Antal rum

1-4 rum och kök

Boendeyta

26-82 

Lägenhetsfördelning

1 rum och kök, 95 st

2 rum och kök, 81 st

3 rum och kök, 44 st

4 rum och kök, 33 st

Innergård

Gemensam innergård med sandlåda, gungställning, bänkar, bord samt cykelställ under väderskydd

Förråd

Ja, på vinden

Tvättmöjligheter

Gemensamma tvättstugor, en i varje hus, i anslutning till trapphusentré

Parkering

Parkeringsplats kan sökas efter tecknande av hyresavtal