Lilium

Uppsala, Nyby

Antal bostäder: 252 st

Förmedlingsstart: 3 juli 2018

Beräknad inflytt: Start Q1 2019

Hyresvärd: Riksbyggen


Nyproduktion

Ljusa och lättillgängliga bostäder med generösa innergårdar i det trygga kvarteret Lilium i natursköna Nyby.

Om Lilium

I stadsdelen Nyby skapas nu en fin mix av befintliga och nya bostäder i kvarteret Lilium. De 252 nya bostäderna passar dig som vill bo bekvämt i välplanerade lägenheter i ett tryggt område. Balkongerna och uteplatserna på mark minskar gränsen mellan ute och inne. De olika innergårdarna erbjuder generösa, gemensamma ytor som skapar förutsättningar för umgänge. I Lilium finns möjlighet att bo bra länge!

Vid kvarterets utformande har ett stort ansvar tagits för miljön. Bland annat erbjuds laddplatser för elbil och självklart finns det gott om cykelparkeringar på gården och cykelrum i källaren. Bussförbindelser finns direkt utanför dörren. För att minska fastigheternas miljöpåverkan har taken försetts med solceller. 

Om bostäderna

De nyproducerade lägenheterna om 1-3 rum och kök har skapats utifrån ett långsiktigt och funktionellt fokus. Rummen är välplanerade och har god tillgänglighet. Alla hus har hiss från markplan. Hållbara material har valts till lägenheterna med omsorg. Alla badrum är helkaklade och i en del av hallen ligger klinkers. Övriga rum har genomgående parkettgolv. Generösa fönster ger ett fint ljusinsläpp och öppnar upp lägenheten. 

Läs mer på Riksbyggens webbplats

Om Nyby

Lilium ligger i en växande stadsdel i den norra delen av Uppsala. Här slipper du välja mellan natur och stad. Du hittar fina promenadstråk i Linnéstigar, parkhäng i Gränbyparken, och motionsslinga med utegym i närliggande Röborundan. Lockar staden når du Uppsala centrum på drygt en kvart med buss eller via någon av de nylagda cykelvägarna som knyter ihop stadsdelarna. Gränbystaden ligger endast 6 cykelminuter bort. Den kultur- och historieintresserade har flera historiska landmärken i närheten i Gamla Uppsala.  

Situationsplan

Bofaktablad hus B

 

Bostadsfakta

Antal rum

1-3 rum och kök

Boendeyta

22 - 73 m²

Lägenhetsfördelning

1 rum och kök, 76 st, 22-27 m²

2 rum och kök, 123 st, 32-62 m²

3 rum och kök, 53 st, 65-73 m²

Balkong/Uteplats

De flesta bostäderna har balkong eller uteplats.

Tvättmöjligheter

De flesta lägenheterna har tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Det finns även gemensamma tvättstugor i källaren.

Hiss

Hiss från markplan.

Bil- och cykelparkering

Garageplats hyrs ut via kö hos Riksbyggen. Cykelparkering på gården samt cykelrum i källaren