Kronhuset

Uppsala, Östra Sala backe

Antal bostäder: 132

Beräknad inflytt: Q1-Q2 2021

Beräknat förmedlingstart: Q3-Q4 2020

Hyresvärd: ByggVesta


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Kronhuset.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I Östra Sala backe uppför ByggVesta två hus; ett vitt hus och det gula Kronhuset som tillsammans kommer att bestå av 132 bostäder och 3 lokaler. Ett välplacerat boende nära både gröna parker, service och shopping. Bostäderna, 1-4 rum och kök, är utformade att passa olika familjesammansättningar.

Om Kronhuset

I det nya området Östra Sala backe, beläget mellan stadsdelarna Sala backe och Årsta, växer nya hem fram. Spännande kvarter med blandad begyggelse och intressant arkitektur. Projektet består av två bostadshus, ett vitt hus och det gula kronhuset, unikt utformat som en gyllene krona.  

Om bostäderna

Bostädernas storlek varierar mellan 1 till 4 rum och kök så här finns plats för både den lilla och den större familjen. En väl genomtänkt planlösning har placerat de sociala ytorna med det öppna köket och vardagsrummet ut mot gatan medan den mer privata delen med sovrum vetter ut mot den lugnare innergården.

Här finns flera platser där du kan njuta av både avkopplande och sociala stunder. Mys med en god bok på din egen balkong/uteplats, mingla med kompisarna på den gemensamma innergården eller hälsa släkt och vänner välkomna i de gröna förträdgårdarna.

Alla bostäderna i det vita huset har balkonger alternativt uteplats på markplan. I det gula huset kommer det istället att finnas en loftgång som löper längs med husväggen. Den gemensamma innergården ligger i söderläge för att fånga både förmiddags- och eftermiddagssolen. Med stora uteplatser, mycket grönska och goda möjligheter till lek och umgänge blir gården en social plats för hyresgästerna. Mellan gatan och husen växer de gröna förträdgårdarna fram som ger en ombonad och inbjudande känsla. 

Parkerings- och cykelgarage byggs under bostadshusen.

Bostäderna förmedlas både via oss och via ByggVesta. Vi startar förmedlingen under hösten. Första inflyttning planeras till mars/april 2021.

Om området

Knappt två kilometer från Uppsala centrum växer det nya området Östra Sala backe fram. Området kommer att bestå av 5 olika etapper där ByggVestas projekt ingår i etapp 2. Läs mer om utvecklingen i Östra Sala backe.

Du hittar Kronhuset snett emot Årsta centrum, strax intill den nya cykel- och gångtunneln som enkelt tar dig under Fyrislundsgatan. Den gröna och populära Källparken ligger nära för häng, lek eller annan aktivitet. Vill du shoppa, gå på bio, träna eller äta på restaurang så har du inte många minuter till all önskvärd service i Gränbystadens Galleria och faller andan på cyklar du smidigt in till city på 10 minuter. Är du bilburen tar du dig snabbt ut på E4:an för färd i olika riktningar.

Klicka här för att läsa mer om Kronhuset 

Bostadsfakta

Antal rum

1 - 4 rum och kök

Balkong

Ja, balkong/uteplats alternativt loftgång.

Förråd

Ja, privata förråd på garageplan.

Parkering

Möjlighet att hyra bilparkering finns.