Till innehållet

Flanören

Uppsala, Rosendal

Antal bostäder: 156

Beräknad förmedlingsstart: Q2 2021

Beräknad inflytt: Påbörjas Q4 2021

Hyresvärd: Wallenstam


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Flanören.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I ett av Rosendals mest centrala lägen, intill Torgny Segerstedts allé och torget, planerar Wallenstam för ett nytt projekt med 156 lägenheter.

Om Flanören

Flanören består av tre byggnader på sex, åtta och tio våningar, där de två högre byggnaderna binds samman i entréplan. Fasaderna får en stadsmässig karaktär med återkommande detaljer i en materialpalett av puts, kakel, sten och målad metall. Innergården blir en avkopplande oas för umgänge med både grannar och vänner. På gårdens bästa solläge skapas det sociala ytor med bord och stolar. I Flanörens gatuplan blir det lokaler för ett mysigt café och närservice som gör livet bekvämt för er som flyttar hit.

Rökfritt boende

Wallenstam vill erbjuda sina hyresgäster ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö, därför har de infört rökförbud i alla sina nyproducerade hyresrätter.

Du som flyttar in får skriva på ett tillägg till kontraktet som innebär att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

Om området

Rosendal är ett nytt bostadsområde beläget i ett naturskönt område i södra Uppsala. Här växer det fram en härlig mix av bostäder, handel och service. Området har nära till universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär samt värdefulla park- och naturområden.

Service och butiker
Det planeras för caféer, restauranger, handel och en väl utbyggd närservice i området. Det finns ett flertal förskolor, skolor och gymnasium inom bekvämt avstånd.

Fritid och rekreation
Rosendal kommer att inrymma parkytor med både grönska och vatten. Ett större parkstråk genom området kommer att skapa en länk mellan Kronparken och Stadsskogen som ligger precis intill Rosendal.

Kommunikationer
Här finns goda kommunikationer med buss och pendlar du med bil når du E4:an på några minuter. Med tåg når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.

Läs mer om projektet på Wallenstams webbplats.

Fakta om bostäderna

Antal bostäder

156 bostäder

Antal rum

1-2,5 rum och kök

Antal våningar

De tre husen är 6, 8 och 10 våningar höga.

Balkong

Ja, samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats.

Hiss

Ja

Cykelparkering

Ja

Parkering

Parkering finns i centralt garage för området, som kommer innehålla ett visst antal laddplatser för elbilar.

Rökfritt boende

Ja

Uthyrning/Förmedling

Hälften hyrs ut via Wallenstams bostadskö och resterande förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.