Dansmästaren

Rosendal, Uppsala

Antal bostäder:133

Prel förmedlingsstart: Q3 2020

Prel inflyttningsstart: November 2020

Hyresvärd: Studentstaden

 


Studentboende
Nyproduktion

Välkommen till Dansmästaren - porten till Rosendal. Här utvecklar Uppsalahem/Studentstaden tillsammans 133 nya studentbostäder. 1-2 rum och kök med utmärkt läge till BMC, Uppsala universitet och Ångströmlaboratoriet. Inflyttning beräknas till november 2020.

Om Dansmästaren

Bostäderna som växer fram på Soldathemsvägen 8 i Rosendal blir de första studentbostäderna i området. Närheten till BMC, Uppsala universitet och Ångströmslaboratoriet gör Dansmästaren till ett optimalt boende för Uppsalas studenter.

I projektet ingår även ett samarbete med Uppsala Parkerings AB. Ett nytt parkeringshus uppförs som kommer tillföra 470 nya parkeringsplatser i området. Rosendals starka miljöprofil innebär att stort fokus kommer ligga på laddplatser för elbilar.

Om bostäderna

Lägenheterna präglas av öppen planlösning och inreds med golv av ekmönstrat vinylgolv samt vitmålade väggar. 1 rum och kök byggs i storlek 26 - 33 m², och 2 rum och kök på 42 m². I samtliga lägenheter är det förberett för diskmaskin. Byggnadens fasad kommer kännetecknas av en stilren vit puts med delvis rundade hörn.

De boende i Dansmästaren har möjlighet att nyttja en gemensam takterass utrustad med grill, bord och sittgrupper. På markplan kommer en matvarubutik att öppna. 

Om området

Att Rosendal har vuxit till ett av Uppsalas popläraste områden är kanske inte så konstigt. Förutom att ligga nära centrum och Uppsalas två universitet når du Akademiska sjukhuset, Uppsala Science Park, och Läkemedelsverket lätt på cykeln.

För den hurtige finns klättervägg, en streetbasketplan, fyra padelbanor, och två tennisbanor. Efter träningen kan man hänga i någon av Rosendals grönområden, ta med barnen till någon lekplats, eller besöka närliggande Stadsskogen eller Siegbahnparken.

Bostadsfakta

Antal rum

1-2 rum och kök

Boendeyta

26 - 42 m²

Uteplats 

Ja, gemensam takterass med grill.

Parkering

Går att hyra i ett parkeringshus i direkt anslutning till bostäderna. Uthyrning av de 470 platserna sker via Uppsala Parkering.