Till innehållet

Cykelkungen

Uppsala, Östra Sala backe

Antal bostäder: 99

Förmedlingsstart: 28 april

Inflyttningsstart: 1 november

Hyresvärd: Sveafastigheter


Nyproduktion

Cykelkungen i Östra Sala backe består av 99 bostäder i olika storlekar och av olika slag. Allt ifrån etagelägenheter med radhuskänsla till vindslägenheter högst upp i huset. Från 20 m² till 100 m². Ett utmärkt boende för dig som gillar att cykla.

Cykelkungen blir det första bilfria hyreshuset i Uppsala. För att underlätta för dig som tycker att cykeln är kung kommer det att finnas gott om cykelparkeringar, bredare hissar för den som vill ta med sig cykeln till lägenheten och en cykelpool med bland annat lådcyklar och elcyklar. Dessutom ingår ett 5-årigt medlemskap i en bilpool och ett UL-kort laddat med 1000 kr. 

Om bostäderna

Cykelkungen kommer att bestå av två hus med 5-6 våningar. Lägenheterna på mellan 1 och 5 rum och kök varierar i storlek och utformning för att passa så många som möjligt. Oavsett om du behöver 20 eller 100 m² så får du ett hem med genomtänkt planlösning och lättmöblerade rum.

De flesta lägenheterna kommer att ha en egen uteplats eller balkong. Till huset hör en gemensam innergård som skapar fina förutsättningar för umgänge. Som extra plus kommer du som boende även att kunna njuta av en gemensam takterrass.

Bostäderna förmedlas både via oss och via Sveafastigheter Bostad. Vi startar förmedlingen under våren. Inflyttningen är uppdelad i två etapper; 1 november och 1 december.

Om området

Mellan stadsdelarna Årsta och Sala backe växer området Östra Sala backe fram. Här samsas radhus, flerfamiljshus, bostadsrätter och hyresrätter för att möta olika människors olika behov. Det nya området börjar fyllas med liv och rörelse. Många har flyttat in i de nya bostadshusen, lokalerna på gatuplan sjuder av verksamhet och gårdarna börjar grönska.

Det cykelanpassade boendet i Cykelkungen ligger strategiskt placerat ett stenkast ifrån den nya cykeltunneln under Fyrislundsgatan. Cykelnätet är väl utbyggt och gör att du tar dig enkelt i olika riktningar. Väljer du att bo här når du ett fantastiskt utbud på bara några minuter. Hoppa upp på cykeln och du är i härliga Källparken på 1 minut blankt. Det tar cirka två minuter till Årsta centrum och lägg till någon minut så når du Gränbystadens Galleria med över 140 butiker, serveringar och serviceenheter. Bra bussförbindelser och närhet till E4:an ger ännu fler valmöjligheter.

Läs mer om projektet på Sveafastigheters webbplats

Fakta om bostäderna

Antal rum

1-5 rum och kök

Genomsnittsyta

59 m²

Cykelparkering

Ja

Cykelpool

Ja

Bilparkering

Nej

Bilpool

Ja, 5-årigt medlemsskap ingår

Rökfritt boende

Ja