Cinnobern, Humlebaggen och Ekoxen

Uppsala, Ultuna

Antal bostäder:50 st (etapp 2, del 2)

Antal rum:1, 2, 2½,5 rum och kök

Förmedlingsstart:7 maj 2020

Planerad inflytt: November 2020 

Hyresvärd:Uppsalahem


Nyproduktion

I den växande stadsdelen Bäcklösa bygger Uppsalahem nya hyresbostäder. Området längs Dag Hammarskjölds väg erbjuder naturnära omgivningar med fina promenadområden, bra cykelvägar och goda kommunikationer.

Cinnobern, Humlebaggen och Ekoxen

I Bäcklösa strax norr om Sunnersta växer ett helt nytt och spännande bostadsområde fram. Längs Dag Hammarskjölds väg bygger Uppsalahem nya hyresbostäder i olika etapper. Den första etappen är förmedlad och klar. Liksom den första delen i etapp 2. Nu är det dags för Ekoxen, den andra delen i etapp 2. Ekoxen består av 50 bostäder som förmedlas under maj, juli och augusti. Samtliga har inflyttning i november 2020. 

Den tredje och sista etappen består av 99 bostäder i storlekarna 1-3 rum och kök, där hälften är ungdomsbostäder. Planerad förmedlingsstart i höst med beräknad inflyttning under våren 2021. 

Om bostäderna

Bostäderna i kvarteret Ekoxen består av 1:or, 2:or, 2,5:or och 5:or. Alla bostäderna har pakettgolv i kök, vardagsrum och sovrum, vitmålade väggar och helkaklade badrum för en enhetlig känsla. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla 5:or medan det finns en kombimaskin i de mindre lägenheterna. Bostäderna har en balkong eller uteplats som öppnar upp och ger lägenheten en luftig känsla, alla med utblick mot den gemensamma innergården. Till varje bostad hör ett eget förråd, samt indraget fiber genom Open Universe. Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats i området.

Om området

I Bäcklösa har du mycket nära till skog och vacker natur. Närmaste köpcentrum finns i Gottsunda centrum ca 1,5 km bort. För större utbud av shopping är det bara 6 km in till Uppsala centrum med flertalet butiker, caféer och restauranger. Kommunikationerna i området är goda med busshållplats strax utanför och fina cykelvägar i olika riktningar. Flera förskolor, skolor och hunddagis finns i närheten. Gillar du att gå, jogga eller springa finns det goda möjligheter i naturen strax intill och om du vill motionera mer finns Friskis & Svettis på lagom uppvärmningsavstånd.

Områdesbeskrivning

Bostadsfakta

Antal rum

1, 2, 2½, 5 rum och kök

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin

Uteplats/balkong

Ja

Internet, tv, telefoni

Fiber genom Open Universe

Garage/p-plats

Parkeringsplats finns att hyra i området