Till innehållet

Älvdansen

Enköping, Älvdansen

Antal bostäder: 163

Förmedlingsstart: 4 maj 2021

Första inflyttning: November 2021

Hyresvärd: EHB


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Älvdansen.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I Älvdansen i Enköping bygger EHB 163 klimatsmarta hyresbostäder. Från dörren har du bara några minuter till Resecentrum, naturen runt hörnet och centrum inom gång- och cykelavstånd. Passar extra bra för dig som pendlar eller vill bo bra i en spännande och ny stadsdel.

Den nya stadsdelen Älvdansen i Enköping fortsätter att växa och utvecklas. De första bostadshusen är på plats och många har flyttat in. Här skapar EHB 163 nya hem i olika storlekar med fokus på grönska, lek och gemenskap. Bostäderna passar dig som gillar att bo naturnära och pendlingsvänligt, utan att behöva välja bort närheten till centrum.

När området är färdigt kommer 800 bostäder, omvårdnadsboende och skola att samsas i åtta kvarter.

Om bostäderna

De svanenmärkta bostäderna i Älvdansen är välplanerade och utformade för vara både sociala, hållbara och klimatsmarta. Du kan välja mellan 1:or, 1,5:or, 2:or och 3:or. Oavsett storlek på bostaden har den en genomtänkt planlösning, miljömedvetna materialval och plats för en eller flera familjemedlemmar. I bostäderna ligger genomgående parkettgolv i ek samt grå klinker på golv i hall och badrum. Badrummen är helkaklade, en del förberedda för installation av egen tvättutrustning. Alla bostäder har tillgång till gemensam tvättstuga. En del av bostäderna har balkong alternativt uteplats att njuta av. Till husen hör en generös innergård som skapar fina förutsättningar för umgänge!

Hyresnivåer för de olika storlekarna:
1 rum och kök, från 5 052 kr/mån
1,5 rum och kök, från 4 591 kr/mån
2 rum och kök, från 7 130 kr/mån
3 rum och kök, från 8 669 kr/mån

Förmedlingen av de första 87 bostäderna startar den 4:e maj och pågår under hela sommaren. Inflyttningen sker i november i år! Bostäderna ligger på Friggavägen 4, Eiravägen 3 och Eiravägen 5. De övriga 76 bostäderna förmedlas under hösten 2021 och har inflyttning i februari 2022.

Visningsbostad - 2 rum och kök på 54,5 m²
Du kan ta del av bostaden på tre olika sätt; via bilder (klicka på fliken Bilder), via en privat eller digital visning. Klicka här för att boka en privat och Coronaanpassad visning. Om du inte har möjlighet att besöka bostaden live, så hittar du en visningsfilm som tar dig med på en rundtur här nedan. 

Om området

I Älvdansen lever du nära både naturen och Enköpings centrum. Samtidigt som du har närhet till friluftsliv går det fort att komma in till centrum, med cykeln är du framme på cirka 10 minuter! Vill du längre ut i världen ligger Resecentrum strategiskt placerad cirka 500 meter utanför dörren.

Skolor och förskolor finns i närområdet liksom handelsområdet Myran vilket gör vardagspusslet enklare och smidigare!

Läs gärna mer om Älvdansen på EHB:s webbplats. Där hittar du bland annat en lägenhetsväljare och information om vilka bostäder som kommer att publiceras när.

Älvdansen tar form. Se fler bilder under fliken Bilder.

Fakta om bostäderna

Antal rum

1-3 rum och kök

Antal bostäder

1 rok, 77 st

1,5 rok, 17 st

2 rok, 44 st

3 rok, 25 st

Bilparkering

Bilplatser förmedlas av EHB via en separat kö. Förmedlingen av bilplatser kommer starta under hösten 2021. Här finns även parkeringsplatser med laddstolpe för elbil. Läs mer om hur du ställer dig i kö hos EHB för bilplats.

Förråd

Ja, privata förråd på vinden

Rökfritt boende

Ja

Förmedling

Bostäderna förmedlas i etapper. Nedan hittar du förmedlingsstarter (bostäderna är publicerade under 4 dagar), antal bostäder och typ av bostad. 

20 juli, 12 bostäder: 7 st 1:or och 5 st 1,5:or
17 aug, 14 bostäder: 6 st 3:or, 8 st 2:or. 1 st 1,5:a, 1 st 1:a
31 aug, 10 bostäder:10 st 2:or, 3 st 1,5:or, 2 st 1:or
14 sept, 15 bostäder: 9 st 2:or, 3 st 1,5:or, 3 st 1:or
28 sep, 15 bostäder: 15 st 1:or
12-okt, 15 bostäder 15 st 1:or