Till innehållet

Älvdansen

Enköping, Älvdansen

Antal bostäder: 163

Prel förmedlingsstart: 4 maj 2021

Inflyttningsstart: november 2021

Hyresvärd: EHB


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Älvdansen.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I Älvdansen i Enköping bygger EHB 163 klimatsmarta hyresbostäder. Från dörren har du bara några minuter till Resecentrum, naturen runt hörnet och city på bekvämt cykelavstånd. Passar dig som pendlar eller bara vill bo bra i en spännande och ny stadsdel.

Den nya stadsdelen Älvdansen i Enköping fortsätter att växa och utvecklas. De första bostadshusen är på plats och många har flyttat in. Här skapar EHB 163 nya hem i olika storlekar med fokus på grönska, lek och gemenskap. Bostäderna passar dig som gillar att bo naturnära och pendlingsvänligt, utan att behöva välja bort närheten till centrum. Beräknad inflyttningsstart november 2021.

När området är färdigt kommer 800 bostäder, omvårdnadsboende och skola att samsas i åtta kvarter.

Om bostäderna

Bostäderna i Älvdansen är välplanerade och utformade för vara både sociala och smarta. Alla kvadratmeter ska vara så optimerade som möjligt, men det ska även finnas självklara ytor för umgänge. Olika bostäder passar olika personer, familjer och skeden i livet. Här kommer du att kunna välja mellan 1:or, 1,5:or, 2:or och 3:or. Oavsett storlek på bostaden kommer de att ha en genomtänkt planlösning med plats för en eller flera familjemedlemmar.

I de flesta bostäderna får du även en balkong alternativt uteplats att njuta av. Till husen hör en generös innergård som skapar fina förutsättningar för umgänge. 

Om området

I Älvdansen lever du nära naturen och med Enköpings centrum på nära och bekvämt avstånd. Knyt på dig skorna och du kan strax ta en promenad i den angränsande skogen eller duka upp en picknick i någon mysig glänta. Samtidigt som du har närheten till friluftslivet går det fort att komma in till city, med cykeln är du framme på 10 minuter. Vill du längre ut i världen ligger Resecentrum strategiskt placerad 500 meter utanför dörren.

Att skolor och förskolor finns i närområdet liksom handelsområdet Myran gör att vardagspusslet blir både enklare och smidigare. 

Älvdansen tar form.

Fakta om bostäderna

Antal rum

1-3 rum och kök

Antal bostäder

1 rok, 77 st

1,5 rok, 17 st

2 rok, 44 st

3 rok, 25 st

Bilparkering

Möjlighet att hyra parkering finns

Förråd

Ja, privata förråd på vinden

Rökfritt boende

Ja