Trähusen

Ultuna, Uppsala

Antal bostäder: 99 bostäder

Antal rum: 1-3 rum och kök

Förmedlingsstart: Hösten 2020

Planerad inflytt: April/juli 2021

Hyresvärd: Uppsalahem 


Ungdom
Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om projekt Trähusen.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

I Bäcklösa finns ett boende för dig som söker lugnet en bit utanför city men ändå vill ha stadens utbud lättillgängligt. Uppsalahems nyproduktionsprojekt Trähusen kompletterar området längs med Dag Hammarskjölds väg med ytterligare hyresbostäder. Trähusen består av 99 bostäder varav hälften är ungdomsbostäder.

Bäcklösa är en växade stadsdel som knyter ihop de centrala delarna av Uppsala med de södra delarna. Uppsalahem har byggt och fortsätter nu att bygga ut stadsdelen med ytterligare 99 hyresbostäder i form av 1-3 rum och kök. Ett utmärkt alternativ för det första egna boendet, för sambos eller för den lilla familjen. Hälften av bostäderna kommer att bli ungdomsbostäder och därmed reserverade för dig som är över 18 år, men ännu inte fyllt 27 år. 

Förmedlingsstarten är planerad till i höst med beräknad inflyttning i slutet av april (hus 1) och slutet av juli (hus 2). 

Om bostäderna 

Trähusen kommer att bestå av två fyravåningshus med trä som det bärande materialet; både i stomme och fasad. Innanför den silvergrå träfasaden kommer 99 bostäder att samsas; i första hand 1-2 rum och kök, men det kommer även att finnas en trerummare. Här har alla material valts med omsorg. Ekparkett tillsammans med ljust målade väggar och kakel och klinker i vitt och grått gör det lätt att tillföra en egen stil och omvandla rummen till ett trivsamt hem. Köket är utrustat med kyl, frys, spis med glaskeramikhäll, varmluftsugn och diskmaskin. I det helkaklade badrummet finns tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin. Alla bostäderna har en öppen och luftig balkong alternativt trivsam terrass.

Om området

I Bäcklösa är naturen påtaglig och du hittar skog och mark med upptäckarvänliga stråk alldeles runt hörnet. Perfekt för dig som gillar att motionera i naturen eller med dig som har hunden som följeslagare. Den träningsglada har även fina träningsmöjligheter på närliggande Friskis & Svettis. Uppsala city når du enkelt med någon av de busslinjer som trafikerar strax utanför eller via utmärkta cykelleder.

Bäcklösa kommer att knyta ihop och förlänga Uppsalas innerstad söderut. Totalt planeras cirka 1500 bostäder att byggas i form av flerfamiljshus, villor, radhus och kedjehus, både bostads- och hyresrätter. Ett torg med butiker och service, en park med anlagd damm samt skola och förskola kommer att komplettera området.

Många har redan flyttat in och en hemtrevlig känsla börjar sätta sig i grannskapet. Välkommen du också! 

Bostadsfakta

Antal rum

1-3 rum och kök

Tvättmöjligheter

Tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin

Balkong/terrass (uteplats)

Ja, alla lägenheter har balkong alt terrass

Internet, tv, telefoni

Fiber genom Open Universe

Parkering

Möjlighet att hyra pakeringsplats i området