Senapsfabriken

Centrala Uppsala

Antal bostäder: 454

Storlek: 1-3 rum och kök

Hiss: Ja

Inflyttning: Juni 2018 - jan 2020

Hyresvärd: Riksbyggen


Nyproduktion

I den gamla senapsfabriken från slutet av 1960-talet, hade Slotts sin framgångsrika verksamhet tidigare. Nu har fastigheten omvandlats till attraktiva bostäder med gångavstånd till både Fyrisån och Resecentrum.

Senapsfabriken

På Kungsgatan mitt i centrala Uppsala byggs tre kvarter med både hyres- och bostadsrätter, på den tidigare senapsfabrikens fastighet. Bostäderna som är arkitektritade har en smakfull yttre variation av ljusa färger i puts och tegel med detaljer i glas, trä och stål. Det som karaktäriserar området, är de stora glaspartierna utmed Kungsgatan och järnvägen.

Om bostäderna

Etapp 1 består av 454 hyresrätter med en mycket hög boendestandard. Alla lägenheter är utrustade med disk- och tvättmaskin. Totalt är det ca 1 800 bostäder med hiss ner till källarplan med både cykel-/och bilparkering. På entréplan finns hyreslokaler för olika typer av verksamheter inom handel och service.

Om området

Senapsfabriken är beläget på Kungsgatan i centrala Uppsala, även kallat Kungsängen. Läget är mycket centralt, med gångavstånd till både Stadsparken och brygglivet vid Fyrisåns strand. På bara någon minuts promenad når ni Resecentrum, där både tåg och bussar avgår i alla riktningar. Den direkta närheten till Uppsala centrum ger er tillgång till shopping i Svavagallerian, Rådhuset och S:t Persgallerian samt Dragarbrunn. Här finns många mysiga restauranger, caféer, pubar och nattklubbar. För musik-/och kulturintresserade ligger Katalin, UKK och Stadsteatern på bara några minuters gångavstånd.

Uppsala är en utpräglad cykelstad med fina cykelvägar. I området är tillgången på träningsanläggningar stor, men mysiga Centralbadet ger en upplevelse när man ser ut över Fyrisån och Domkyrkan under sin simtur. Det här boendet är perfekt för människor i farten, samt även för boende med arbete i Stockholm eller Gävle. 

Riksbyggen ansvarar för förvaltningen och uthyrningen av bostäderna i Senapsfabriken. 

Antal rum och boendeyta

1 Rum och kök, 27-35 m², 171 st
2 Rum och kök, 42-51 m², 225 st 
3 Rum och kök, 72-78 m², 58 st

Parkering

Parkeringsplats kan sökas efter tecknande av hyresavtal.

Beräknad inflyttning

Juni 2018 - januari 2020