Lilium

Uppsala, Nyby

Antal bostäder:252 st

Beräknad förmedlingsstart: 2018

Beräknad inflytt: 2019

Hyresvärd: Riksbyggen


Senior
Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om Lilium.

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

Med närhet både till staden och naturen byggs 252 nya seniorbostäder med fokus på tillgänglighet och hållbarhet i den växande stadsdelen Nyby.

Om Lilium

I stadsdelen Nyby skapas nu en fin mix av befintliga och nya bostäder i kvarteret Lilium. Här byggs 252 moderna seniorbostäder som är till för dig som har fyllt 55 år eller mer. Hyresbostäderna passar dig som vill bo bekvämt i välplanerade lägenheter. Här finns det möjlighet att bo bra länge. 

Området

Lilium ligger i en växande stadsdel i den norra delen av Uppsala. Här slipper du välja mellan natur och stad. Lilium erbjuder boende med närhet till naturen, men lockar staden når du Uppsala centrum på drygt en kvart med buss. Du hittar fina promenadstråk och även nylagda cykelvägar som knyter ihop stadsdelarna.

Bostäderna

De nyproducerade seniorlägenheterna har skapats utifrån ett långsiktigt och funktionellt fokus. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1-3 rum och kök. Rummen är välplanerade och har god tillgänglighet. Det betyder att det är lätt att ta sig fram i bostaden även med hjälpmedel och det finns inga eller låga trösklar. Alla hus har hiss från markplan. Hållbara material har valts till lägenheterna med omsorg. Alla badrum är helkaklade, i en del av hallen ligger klinkers och övriga rum har genomgånende parkettgolv. Generösa fönster ger ett fint ljusinsläpp och öppnar upp lägenheten. 

De utanpåhängande balkongerna och uteplatserna på mark minskar gränsen mellan ute och inne. Du får som boende tillgång till ett gemensamt uterum. De olika gårdarna i Lilium erbjuder generösa, gemensamma ytor som skapar förutsättningar för umgänge. 

Garage kommer att hyras ut via kö hos Riksbyggen. För din cykel kommer det att finnas gott om cykelparkeringar på gården och cykelrum i källaren.

Du som är har fyllt 55 eller mer är välkommen att söka bostäder märkta som seniorbostäder, ett boende med fokus på tillgänglighet.

Klicka för att läsa mer om Lilium

Bostadsfakta

Antal rum

1-3 rum och kök

Boendeyta

22 - 73 m²

Lägenhetsfördelning

1 rum och kök, 76 st, 22-27 m²

2 rum och kök, 123 st, 32-62 m²

3 rum och kök, 53 st, 65-73 m²

Balkong/Uteplats

De flesta bostäderna har balkong eller uteplats.

Tvättmöjligheter

De flesta lägenheterna har tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Det finns även gemensamma tvättstugor i källaren.

Hiss

Hiss från markplan.

Parkering

Garage hyrs ut via kö hos Riksbyggen.