Gjutarängen

Uppsala, Luthagen

Antal lägenheter: 187

Storlek: 1-7 Rum och kök

Inflyttning: Inflyttning pågår

Hyresvärd: Uppsalahem


Nyproduktion

Logga in för att prenumerera på nyhetsbrev med senaste nytt om Gjutarängen. 

 

prenumerera på nyhetsbrev

Är du inte registrerad i bostadskön? Registrera dig här

Vi förmedlar Uppsalahems nyproduktionsprojekt Gjutarängen i Stabby, beläget i Luthagens utkant av centrala Uppsala.

Om Gjutarängen

I Luthagen på Mimmi Ekholms plats pågår förmedlingen av Uppsalahems nyproduktionsprojekt, Gjutarängen med 187 lägenheter. Projektet karaktäriseras av industriromantisk känsla. Det finns både vanliga hyresrätter, ungdomslägenheter samt etagelägenheter i kvarteret Cementgjuteriet.

Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1-7 rum och kök. Bostäderna är försedda med parkettgolv och vitmålade väggar i alla rum. Köken är inredda med generös skåpinredning bakom vita släta luckor. Ovan mörka bänkskivor sitter vitt kakel. Det finns spis eller induktionshäll med separat varmluftsugn beroende på lägenhetsstorlek. Badrummen är helkaklade och utrustade med tvättmaskin och torktumlare eller kombinationsmaskiner beroende på lägenhetsstorlek. (se planritningar). Hyresvärdens mål med Gjutarängen, är att denna byggnad ska uppnå Miljöcertifiering Svanen. 

Mimmi Ekholms plats är beläget i hörnet Börjegatan/Hällbygatan i Stabby i utkanten av Luthagen. Gjuteriet är ett trevligt område med fina nybyggda bostäder. Området har fått nyplanterade bokträd, planteringar och grillplatser. Här finns även livsmedelsaffär, restauranger, vårdcentral, apotek, gym och frisör.

Inflyttning pågår löpande fr om januari 2018.