Gjutarängen

Uppsala, Luthagen

Antal lägenheter: 187

Storlek: 1-7 Rum och kök

Hyresvärd: Uppsalahem


Nyproduktion

Uppsalahems nyproduktionsprojekt Gjutarängen i Stabby, beläget i Luthagens utkant av centrala Uppsala.

Om Gjutarängen

I Luthagen på Mimmi Ekholms plats hittar du Uppsalahems nyproduktionsprojekt, Gjutarängen med 187 lägenheter. Projektet karaktäriseras av industriromantisk känsla. Det finns både vanliga hyresrätter, ungdomslägenheter samt etagelägenheter i kvarteret Cementgjuteriet.

Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1-7 rum och kök. Bostäderna är försedda med parkettgolv och vitmålade väggar i alla rum. Köken är inredda med generös skåpinredning bakom vita släta luckor. Ovan mörka bänkskivor sitter vitt kakel. Det finns spis eller induktionshäll med separat varmluftsugn beroende på lägenhetsstorlek. Badrummen är helkaklade och utrustade med tvättmaskin och torktumlare eller kombinationsmaskiner beroende på lägenhetsstorlek. (se planritningar). Hyresvärdens mål med Gjutarängen, är att denna byggnad ska uppnå Miljöcertifiering Svanen. 

Mimmi Ekholms plats är beläget i hörnet Börjegatan/Hällbygatan i Stabby i utkanten av Luthagen. Gjuteriet är ett trevligt område med fina nybyggda bostäder. Området har fått nyplanterade bokträd, planteringar och grillplatser. Här finns även livsmedelsaffär, restauranger, vårdcentral, apotek, gym och frisör.

Bostadsfakta

Storlek

1-7 rum och kök (ungdomsbostäder 1-3 rum och kök)

Balkong/uteplats

Finns i de flesta lägenheterna. Bland ungdomsbostäderna har hälften av lägenheterna balkong.

Internet/tv/telefoni

Fiber via Open Universe

Övriga utrymmen

Lägenhetsförråd i källaren, cykelförråd.