Till innehållet
Johannesbäcksgatan 73
Antal rum
2 rum
Bostadsyta
54 m²
Hyra
10 587 kr
Inflyttning
2022-01-01
Anmäl senast
2021-09-17
Hyresvärd
ByggVesta
Vanligt boende

Just nu är det 5 sökande för denna bostad.
Logga in för att se din beräknade plats i kön.

Sista anmälningsdatum har varit.

Anmäl intresse

Om bostaden


ÖSTRA SALA BACKE är en viktig pusselbit i utvecklingen av Uppsalas östra stadsdelar och ska tillföra Uppsala något nytt vad gäller innehåll, funktion och utformning. Området ska planeras och byggas med människan i centrum och med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö. Utvecklingen av Östra Sala backe ska leda till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser och länka samman de omkringliggande områdena Årsta och Sala backe. Det leder till en mer sammanhållen, mer intim och funktionsblandad stadsbygd med karaktär av innerstad.

DAGGVIDET är det nordligare av de två kvarteren. Här bygger ByggVesta 102 lägenheter. Kvarteret är kringbyggt med en stor, tyst och lummig gård i mitten. I kvarteret Daggvidet planerar även Svenska Vårdfastigheter att bygga ett serviceboende och en förskola samt Åke Sundvall Byggnads AB ca 6 st stadsradhus.

BÄCKROSEN är det sydligare kvarteret. Här bygger ByggVesta ca 68 lägenheter. Även Bäckrosen är ett kringbyggt kvarter med stora centrerade lummiga grönytor. I kvarteret planerar även Hauschild Siegel att bygga flerbostadshus med blandad upplåtelseform och TB Exploatering planerar ca 6 st radhus.

Antal lägenheter i olika storlekar:
1,5 rok - 4 st
2 rok - 82 st
3 rok - 65 st
4 rok - 20 st


NÄROMRÅDET: Knappt två kilometer från stadskärnan växer Uppsalas nyaste område fram, med Fyrislundsgatan som huvudgata. Här kommer fokus ligga på variationen mellan bebyggelse med nytänkande arkitektur och grönskande parker. Här finns både Årstaparken och Källparken, men fler nya parker kommer att anläggas. I läget mellan Salabacke och Årsta finns närhet till både Gränby Centrums stora shoppingmall samt Årsta centrum.

KOMMUNIKATION: Uppsala citykärna ligger på bekvämt cykelavstånd och kollektivtrafik finns också nära till hands. I Östra Sala backe ska det kännas naturligt och enkelt att förflytta sig på ett miljövänligt sätt. Målet är att Östra Sala backe ska bli ett av Sveriges mest cykeltäta områden. Idag trafikerar fyra busslinjer Sala backe och Årsta 4, 7, 9 och 41. Östra Sala backe ska anpassas till ett utbyggt stomlinjenät med snabba kollektivtrafikstråk och attraktiva hållplatslägen.

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR: I området har man nära till både skolor och förskolor i Salabacke och Årsta. Det byggs även ett nytt omsorgsboende i området som inrymmer 6 avdelningar med förskola.

SERVICE: På bara 5 minuters promenad kan du botanisera bland ett stort utbud av butiker, och service av alla de slag i Gränbystaden. Där finns allt du kan tänka dig , till exempel stora matvarubutiker, gym, aktivitetsarena och 25 restauranger och caféer. Ungefär lika nära ligger Årsta centrum. Här hittar man, förutom affärer, apotek, restaurang och olika serviceföretag också en av Uppsala läns landstings största vårdcentraler och Folktandvården. Årstakyrkan finns också i Årsta Centrum med kyrklig verksamhet och barn- och ungdomsverksamhet.

NATUR OCH FRITID: Källparken är en stadsdelspark i Sala backe. Den fick sitt namn efter Trefaldighetskällan som ligger på platsen. Här samlas människor i alla åldrar och dagligen passerar fotgängare och cyklister parken. Parken är grön och frodig och kan stoltsera med en egen amfiteater.
Årstaparken är en tidstypisk stadsdelspark från 1970-talet med dungar och stora öppna gräsytor för lek och idrott. Runt hela parken går en trevlig löparslinga. Både Källparken och Årstaparken kommer att rustas upp och utvecklas. Ny kvarterspark och parkstråk/områden kommer att tillgodose behovet av rekreationsområden och bättre knyta ihop befintliga parker och grönområden. Vaksala prästgårdshage framför Vaksala kyrka kan komma att utvecklas med bland annat strövområden.

Kriterier för bostaden

  • Du ska vara 18 år eller äldre.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • När hyran är betald ska du ha en inkomst med ett bestämt belopp kvar efter skatt. För en ensamstående vuxen är beloppet 5 016 kronor. Och för sammanlevande makar eller sambor är beloppet på 8 287 kronor. Har du barn ska du ha ytterligare upp till 3 064 kronor kvar per barn.
  • När du kontrolleras för bostaden behöver du kunna uppvisa att du har efterfrågad inkomst från det datum kontraktet börjar gälla och 6 månader framåt.
  • Du kan sammanräkna din inkomst med den/de du ska bo med. Medsökande behöver uppfylla samtliga krav och kontrolleras på samma sätt som huvudsökande.
  • Du ska inte ha skuld hos Kronofogden eller nuvarande hyresvärd eller annan fastighetsägare.
  • Du ska visa goda referenser från det senaste egna boendet samt kunna styrka uppsägning/försäljning av nuvarande boende vid kontraktsteckning.
  • Du ska vid förfrågan ange antal personer i hushållet. Antalet ska vara rimligt i förhållande till bostadens storlek.
  • Du ska avse att bo stadigvarande och folkbokföra dig på adressen.
  • Viktigt! Om du har en anställning, ladda upp ett anställningsintyg och dina 3 senaste lönespecifikationer (inkl nuvarande månad) på Mina sidor under fliken Intyg/Dokument.
Rumsbeskrivning
2 rum och kök
Storlek
54 m²
Hyra
10 587 kr (Värme och varmvatten tillkommer, eget elavtal)
Våning
2
Hiss
Finns
Max antal boende
3
Balkong/uteplats
Finns
Interiör
Samtliga lägenheter är vitmålade och har genomgående ekparkett, förutom i hall och badrum där det finns ett mörkt klinkergolv. Nästan alla lägenheter har stora balkonger eller uteplats. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns en gemensam gård som delas med grannfastigheten med grönytor, kuperad naturtom samt med lek-/ och grillplats. Dessas hus är så kallade egenvärmehus, vilket innebär extremt låg energiförbrukning. Detta bland annat för att värmen i ventilationsluften återanvänds.
Kök
Kök med vit skåpinredning från Ballingslöv, samt kakel över bänkskiva i laminat. Köken är utrustade med vit spis med glaskeramikhäll (Cylinda) och varmluftsugn samt köksfläkt. Kombinerad kyl/frys.
Badrum
Badrum med vitt kakel på väggar och mörkt klinkergolv. Badkar samt separat tvätt och torktumlare i vitt (Cylinda).
Uppvärmning
Egenvärme
Garage
Det finns garageplatser i källarplanet.
Förråd
Det finns lägenhetsförråd i källarplanet.
Sophantering
Det finns ett gemensamt sopsorteringsrum beläget på bottenplan.
Hiss
Det finns hiss i husen.
Kabel-TV
Kabel-TV finns via ComHem.
Bredband
IP-Only är leverantör för bredband.
Gård
Gemensam gård som delas med grannfastigheten.
Lägenhetsnummer
1203
Objektnummer
39302-41203
Visning
Nej
Vanligt boende
Badrum

Badrum

Kök

Kök

Sovrum

Sovrum

Vardagsrum

Vardagsrum