Till innehållet
Sidenbigatan 50
Antal rum
1 rum
Bostadsyta
36 m²
Hyra
7 978 kr
Inflyttning
2021-11-01
Anmäl senast
2021-06-25
Hyresvärd
Sveafastigheter Bostad
Projekt
Rudbeckia
Kollektivboende Nyproduktion

Ingen har anmält intresse för denna bostad. Du skulle hamna först i kön.

Sista anmälningsdatum har varit.

Anmäl intresse

Om bostaden

Kollektivboende i centrala Rosendal


Gemenskap, delaktighet och smarta sociala ytor att dela med andra är några av fördelarna med att bo i ett kollektivhus. Andra är trygghet, närhet och hållbarhet. Till din egna, fullt utrustade, lägenhet hör även hela bottenplanets gemensamma och sociala ytor med ett stort kök, matsal, två hobbyrum, ett generöst vardagsrum samt tvättstuga. Som boende i kollektivhuset har du dessutom tillgång till en härlig trädgårdsterrass och uterum på taket. För övernattande gäster finns två gästrum.

För att bo i kollektivhuset behöver du bli medlem i Rudbeckia kollektivhusförening, se http://rudbeckiakollektivhus.se för mer information. Som boende och medlem är det centralt att du har vilja och intresse av att engagera dig i ditt boende och delta i det sociala livet i huset genom bland annat matlag, medlemsmöten och skötsel av inomhus- och utemiljö. Att delta i vår förberedande studiecirkeln är ett sätt att lära känna varandra och lära sig mer om hur det är att bo i en bogemenskap.

Område


Kvarter Rudbeckia ligger i Rosendal, nära fina naturområden så som Stadsskogen och granne med vårt projekt kvarter Murgrönan. Cykel- och gångvägar är väl utbyggt i området. Förskola, butiker och annan service finns runt hörnet, mer information om området finns på Uppsala kommuns hemsida, http://rosendal.uppsala.se.

Lägenheter med smarta lösningar


I kollektivet finns 42 lägenheter med varierande lägenhetstyper och storlekar, från 1 rum och kök på 36 kvadratmeter till 4 rum och kök på 71 kvadratmeter. Alla lägenheterna förutom ettorna har egen balkong. Lägenheterna liksom alla våra hus är rökfria. Lägenheterna är modernt inredda i vitt med ekparkettgolv. Köken är utrustade med kombinerad kyl/frys och spis med glaskeramikhäll. Skåp och lådor är vita. Badrummen är helkaklade i vitt med klinkergolv och inredda med dusch.

I hyran ingår värme och kallvatten. Förbrukning av el och varmvatten tillkommer som debiteras av hyresvärden. Digitalt grundutbud från Tele2 ingår i hyran. Bredband kan tecknas med Tele2 eller valfri leverantör via Tele2:s öppna fiber, https://stockholm.itux.se. Ett mindre förråd ingår.

Kriterier för bostaden

 • Du ska vara 18 år eller äldre.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • När hyran är betald ska du ha en inkomst med ett bestämt belopp kvar efter skatt. För en ensamstående vuxen är beloppet 5 016 kronor. Och för sammanlevande makar eller sambor är beloppet på 8 287 kronor. Har du barn ska du ha ytterligare upp till 3 064 kronor kvar per barn.
 • När du kontrolleras för bostaden behöver du kunna uppvisa att du har efterfrågad inkomst från det datum kontraktet börjar gälla och 6 månader framåt.
 • Du kan sammanräkna din inkomst. Medsökande behöver uppfylla samtliga krav och kontrolleras på samma sätt som huvudsökande.
 • Du ska inte ha skuld hos Kronofogden eller nuvarande hyresvärd eller annan fastighetsägare.
 • Du ska visa goda referenser från det senaste egna boendet samt kunna styrka uppsägning/försäljning av nuvarande boende vid kontraktsteckning.
 • Du ska efter förfrågan ange antal personer i hushållet, antalet ska vara rimligt i förhållande till bostadens storlek.
 • Du ska avse att bo stadigvarande och folkbokföra dig på adressen.
 • Du ska bli medlem i Rudbeckia kollektivhusförening och betala en årlig medlemsavgift på 250 kr per person samt delta i en av föreningens studiecirklar.
 • Viktigt! Om du har en anställning, ladda upp ett anställningsintyg och dina 3 senaste lönespecifikationer (inklusive nuvarande månad) på Mina sidor under fliken Intyg/Dokument.
Rumsbeskrivning
1 rum och kök
Storlek
36 m²
Hyra
7 978 kr (Värme och kallvatten)
Våning
5
Hiss
Finns
Max antal boende
2
Balkong/uteplats
Finns ej
Lägenhetsnummer
1501
Objektnummer
101201-01-1501
Visning
Nej
Kollektivboende Nyproduktion