Till innehållet
Fyrislundsgatan 64
Antal rum
1 rum
Bostadsyta
41 m²
Hyra
5 247 kr
Inflyttning
2021-08-01
Anmäl senast
2021-06-11
Hyresvärd
Rikshem
Senior
Korttidskontrakt

Tillfälligt boende där du behåller din kötid

Just nu är det 2 sökande för denna bostad.
Logga in för att se din beräknade plats i kön.

Sista anmälningsdatum har varit.

Anmäl intresse

Om bostaden

Under rådande omständigheter erbjuds ingen visning. Som sökande måste du vara beredd på att skriva avtal utan att ha sett bostaden.

Bostad i Fyrislund för personer som är 65+Våra seniorbostäder med gemensamhetslokal har en hög tillgänglighetsnivå vilket innebär att husen har hiss och huvudentréerna är lättåtkomliga med bil. Badrummen är rymliga och det finns inga eller låga trösklar i bostaden. På Fyrislundsgatan finns 40 moderna och förnyade bostäder för dig över 65 år. Lägenheterna är byggda med öppen planlösning som ger god tillgänglighet. Badrummen är rymliga med helkaklade väggar och klinkergolv.

På Årstagården finns det en lunchrestaurang som har öppet alla dagar i veckan. Du som boende har tillgång till en gemensamhetslokal som inbjuder till umgänge med de andra boende.
En trygghetsvärd/värdinna som tillhandahålls av Uppsala kommun finns tillgänglig några timmar per dag för att främja gemensamma aktiviteter.

Bostaden har:
- Kök
- Hall med avhängningsmöjlighet
- Sovrum/vardagsrum
- Badrum i anslutning till hall
- Balkong.
- Hiss finns.
- Till lägenheten hör ett förråd.
- OBS! Ingen visning kan erbjudas.
- OBS! Tillträde till lägenheten ges tidigast måndag den 2 augusti kl. 14:00. Då den 1:a infaller på en helgdag så gäller nästkommande vardag enligt hyreslagen.

Korttidskontrakt


Lediga lägenheter i detta område hyrs ut på korttidskontrakt och du som hyresgäst har möjlighet att bo kvar till dess att Rikshem har behov av bostaden, antingen för renovering eller för evakuering inom Rikshems bestånd.

Avtalet skrivs med en månads avtalstid och förlängs automatiskt en månad i taget om inte uppsägning sker. En (1) kalendermånads ömsesidig uppsägningstid tillämpas och ett avtal gällande avstående från besittningsskydd ska undertecknas vid avtalsskrivande.

Lägenheten hyrs ut i befintligt skick och enbart nödvändiga reparationer utförs och du har inte heller möjlighet att göra tillval.

Kriterier för bostaden

  • Du ska vara 65 år eller äldre.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • När hyran är betald ska du ha en inkomst med ett bestämt belopp kvar efter skatt. För en ensamstående vuxen är beloppet 5 016 kronor. Och för sammanlevande makar eller sambor är beloppet på 8 287 kronor.
  • Om din taxerade inkomst enligt Skatteverket inte uppfyller inkomstkravet kan du behöva uppvisa intyg som styrker att du har efterfrågad inkomst från det datum kontraktet börjar gälla och 3 månader framåt.
  • Du kan sammanräkna din inkomst med make/maka/sambos inkomst. Medsökande behöver uppfylla samtliga krav och kontrolleras på samma sätt som huvudsökande.
  • Du ska inte ha skuld hos Kronofogden eller nuvarande hyresvärd eller annan fastighetsägare.
  • Du ska visa goda referenser från det senaste egna boendet samt kunna styrka uppsägning/försäljning av nuvarande boende vid kontraktsteckning.
  • Du ska efter förfrågan ange antal personer i hushållet. Antalet ska vara rimligt i förhållande till bostadens storlek.
  • Du ska avse att bo stadigvarande och folkbokföra dig på adressen.
Rumsbeskrivning
1 rum och kök T
Storlek
41 m²
Hyra
5 247 kr (Inkl, värme och vatten, el tillkommer. )
Våning
5
Hiss
Finns
Max antal boende
2
Balkong/uteplats
Finns
Hushållsel
Ingår ej
TV
Basutbud ingår
Bilplatser
Förmedlas via Rikshems hemsida, minasidor.rikshem.se
Områdesinformation
www.rikshem.se, Våra seniorbostäder med gemensamhetslokal finns på Fyrislundsgatan och ligger i direkt anslutning till Årstagården, cirka fyra kilometer från Uppsala centrum. I området finns livsmedelsbutik, vårdcentral, träffpunktsverksamhet, restaurang och café. Här har du direkt närhet till trevliga promenadstråk och grönområden. Kommunikationerna in till centrala Uppsala är goda.
Lägenhetsnummer
1506
Objektnummer
2287-6450088
Visning
Nej
Senior
Korttidskontrakt

Tillfälligt boende där du behåller din kötid

Planlösning (avvikelse kan förekomma).

Planlösning (avvikelse kan förekomma).

Inga bilder finns inlagda på denna bostad