Till innehållet
Östra Ågatan 69
Antal rum
4 rum
Bostadsyta
85 m²
Hyra
8 379 kr
Inflyttning
2021-06-01
Anmäl senast
2021-04-10
Hyresvärd
Uppsalahem
Vanligt boende

Just nu är det 871 sökande för denna bostad.
Logga in för att se din beräknade plats i kön.

Sista anmälningsdatum har varit.

Anmäl intresse

Om bostaden

Under rådande omständigheter kommer Uppsalahem tillsvidare inte att erbjuda några visningar. Som sökande på denna lägenhet måste du vara beredd på att skriva avtal utan att ha sett lägenheten.

Toppläge på Östra Ågatan i hus byggt 1863!
En varsamt renoverad 4 rum och kök varav 3 rum är genomgångsrum. Det finns 4 kakelugnar som alla har eldningsförbud men man kan ställa värmeljus i dem. Lägenhetsdörren är av modellen paraddörr. Det är inte möjligt att beställa säkerhetsdörr här så istället har vi monterat en säkerhetsgrind innanför paraddörrarna. Köket är utrustat med diskmaskin. Spishäll och fläkt är monterade i den gamla öppna spisen. Badrummet har dusch och är vitkaklat med schackrutigt svartvitt klinkergolv och en klassisk sekelskiftes högspolande toalett. Det är inte möjligt att montera tvättmaskin men tvättstugan ligger på innergården. Golven i hall och kök är schackrutig blåvit linoleum. I övriga rum är det vitvaxbehandlade massiva träplank, original i genomgångsrummen och nya i vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet har tapet 090-01 från Duros kollektion Gammalsvenska tapeter, väggar i övriga rum är vitmålade.
Vad innebär det då att bo i en lägenhet från slutet av 1800-talet? Jo, golven lutar och det är nivåskillnader mellan rummen. Man kanske behöver en kil för att en innerdörr ska stanna i önskat läge. Huset är lyhört, man hör både trafiken från Östra Ågatan och grannarna i huset. Men om sådant spelar mindre roll och du längtar efter ett rustikt boende med mycket karaktär i centrum så kan detta vara lägenheten för dig.
Lägenheten har kallhyra vilket innebär att kostnad för egen eluppvärmning tillkommer, preliminärt beräknad till ca 2´500 kr/månad.

Kriterier för bostaden

  • Du ska vara 18 år eller äldre.
  • Du får ha max 1 betalningsanmärkning, vid fler kan en privat borgensman användas som säkerhet.
  • Du ska inte ha skuld hos Kronofogden eller nuvarande hyresvärd eller annan fastighetsägare.
  • Du ska visa goda referenser från det senaste egna boendet samt eventuellt kunna styrka uppsägning av nuvarande boende vid kontraktsteckning.
  • Du ska avse att bo stadigvarande och folkbokföra dig på adressen.
Rumsbeskrivning
4 rum o kök
Storlek
85 m²
Hyra
8 379 kr (Värme, vatten och el ingår EJ i hyra)
Våning
0
Hiss
Finns ej
Balkong/uteplats
Finns ej
Hygienutrymme
Dusch
Energideklaration
www.boverket.se
Område
www.uppsalahem.se
Lägenhetsnummer
1001
Objektnummer
0107-011-01-0207
Visning
Nej
Vanligt boende