Hoppa till innehåll

Snart kan du söka bostad i Harbo och Östervåla

07 augusti 2024

Vill du bo på en mindre ort omgiven av åkermark och grönska? Då kan vår nya hyresvärd PILAB:s bostäder vara något för dig.

Idag välkomnar vi en ny hyresvärd med över 100 bostäder i norra Uppland. PILAB är ett lokalt familjeföretag med stort hjärta som har 42 lägenheter i Östervåla och 62 i Harbo. Bostäderna utgörs av både äldre fastigheter och egenbyggd nyproduktion.

Bostäderna kommer gå att söka på vår webb allt eftersom de blir lediga. För att inte missa en bostad från PILAB kan du skapa en bevakning på hyresvärden. Då får du ett mejl varje gång en bostad från PILAB publiceras på vår webb. Läs mer om hur du skapar en bevakning här.

Vill du läsa mer om PILAB kan du göra det här.

Harbo

I familjevänliga Harbo bor cirka 800 personer. Bygden har ett starkt lokalt engagemang och det är lätt att hitta en förening eller ideell grupp att engagera sig i. I närområdet finns både Upplands största insjö Tämnaren och Laksjön dit många Harbobor åker för att bada. I Harbo finns förskolor och skolor upp till klass 6. Till Uppsala tar du dig enkelt med buss 844 eller expressbussen 722.

Östervåla

I livfulla Östervåla, även känt som stolriket, bor idag strax över 1800 personer. På orten finns matvarubutik, folktandvård, vårdcentral, bio, förskolor och skolor. Sportintresserade rekommenderas ett besök i Lundaområdet där du hittar ishall, sporthall, gym, utomhushinderbana och elljusspår. Till Uppsala tar du dig smidigt med någon av de 40 bussturerna som avgår varje dag.